Home Glutenvrij Boekweit granola (oil-free, sugar-free)

Boekweit granola (oil-free, sugar-free)

door Miriam Groot

Geef mij een bakje granola en ik snack ‘m zo voor je leeg. Helaas voldoet niet alle granola aan mijn eisen. Het klinkt misschien allemaal supergezond, maar veel granola barst van de suikers, oliën en andere meuk die je écht niet nodig hebt. Daarom, van mij, voor jou: suikervrije, olievrije granola. En nog lekker ook.

DSC_0514-01.jpeg

Onlangs stuurde TerraSana mij een pakketje met wat producten om uit te proberen, waaronder een potje biologische, geroosterde amandelpasta. Kenners weten dat ik het niet erg vind om ’s nachts wakker gemaakt te worden voor een lepeltje notenpasta, dus dat ik excited was om deze uit te proberen, kun je wel stellen.

DSC_0511-01.jpeg

Doordat de amandelen geroosterd zijn voor ze tot een notenpasta werden gemalen, heeft deze amandelpasta een zeer uitgesproken, bijna smokey smaak gekregen. Verdere ingrediënten zitten niet in het potje en daar word ik heel blij van! Lekker natuurlijk, met de nadruk op lekker.

Maar goed, die granola. Wat ik vind dat granola lekker maakt, is de crunch en iets van een zoetje (ik voel me echt een tut met dit woord). En omdat ik het zoete in mijn ontbijtjes het liefst altijd uit fruit haal, gaan we dat hier ook doen. Vandaag met dadels, maar voel je vrij om ander gedroogd fruit te gebruiken. Dat knapperige regelen we met de boekweit. Nog nooit met boekweit gewerkt? Na dit wil je niet meer anders, geloof mij!

DSC_0495-01DSC_0497-01

Wat je nodig hebt:

  • 200 gram boekweit
  • 100 gram havervlokken
  • 160 gram noten / zaden naar keuze
  • 15 dadels, geweekt
  • 125 ml amandelpasta
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gember
  • snufje zout
  • Optioneel: gedroogd fruit, zoals rozijnen

Verwarm de oven voor op 150 graden. Pureer de dadels en de notenpasta in een keukenmachine. Gooi het water waarin de dadels hebben geweekt niet weg. Het mengsel moet net iets dunner zijn dan de notenpasta, dus als het te droog is, kun je wat van dat water toevoegen. Meng nu alle droge ingrediënten in een kom. Je kunt toevoegen wat je wil. Meng het dadel/notenmengsel door de droge ingrediënten en spreid het geheel uit op een (uiteraard met bakpapier of een bakmat beklede) bakplaat. Bak de granola voor 30 minuten. Laat het afkoelen en breek de granola in stukjes. Als het goed is kun je deze minstens twee weken bewaren in een afgesloten pot, maar die van mij is standaard binnen 1,5 week op.

Heb jij deze granola gemaakt? Deel dan een fotootje op Instagram en vergeet vooral The Veggie Reporter niet te taggen!
Disclaimer

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie