Home English Healthy Valentine’s Pink Rose Water Pancakes (NL/EN)

Healthy Valentine’s Pink Rose Water Pancakes (NL/EN)

door Miriam Groot

Ja jongens, over twee weken is het al zo ver: Valentijnsdag! En wat is er nu romantischer dan ontbijt op bed op Valentijnsdag? Ongetwijfeld veel, maar niet als je deze roze rozenwater pannenkoeken serveert (hint voor mijn vriendje)!

*ENGLISH RECIPE BELOW*

DSC_0251-04.jpeg

Liefde gaat door de maag, toch? Met deze roze pannenkoeken kan ik je dat in ieder geval garanderen! De roze kleur is 100% natuurlijk, deze komt namelijk van bietensap! Voor extra smaak heb ik wat rozenwater toegevoegd (geen zorgen, dit smaakt niet naar je oma’s parfum).

Deze pannenkoeken kun je heel makkelijk glutenvrij maken. Vervang de tarwebloem voor een glutenvrije (zoals rijstbloem) en let erop dat je havermout zero gluten bevat.

Terwijl half vegan Nederland zich vol propt met de nieuwe vegan Ben & Jerry’s, serveer ik deze roze pannenkoeken met roze bananenijs en verse bessen voor een natuurlijk zoetje (sorry voor dit woord). Echt het ideale ontbijt voor Valentijnsdag – of voor elke andere dag natuurlijk.

Wat je nodig hebt / what you need (serves 2):

 • 65 gram (1/2 cup) tarwebloem* / plain all purpose flour*
 • 45 gram (1/2 cup) havermout / rolled oats
 • 190 milliliter (3/4 cup) plantaardige melk / plant based milk
 • 60 milliliter (1/4 cup) bietensap / beetroot juice
 • 1/2 rijpe banaan, geprakt / 1/2 ripe banana, mashed
 • 2 theelepels (2 tsp) rozenwater / rose water
 • 1 theelepel (1 tsp) kaneel / cinnamon
 • 1 theelepel (1 tsp) bakpoeder / baking powder
 • olie / oil 

Optional

 • 2 bevroren bananen / frozen bananas
 • 1 eetlepel (1 tbsp) bietensap / beetroot juice
 • 1 theelepel (1 tsp) macapoeder / maca powder
 • bessen / berries
 • geraspte kokos / shredded coconut
 • geroosterde pecannoten / roasted pecans
 • verse munt of basilicum / fresh mint or basil

* Ik heb dit niet geprobeerd met glutenvrij meel, maar voel je vrij om dit wel te doen! / I haven’t tried this with gluten free flour, but feel free to do so!

DSC_0251-04

Voeg de havermout toe aan een blender of keukenmachine en maal het tot een fijn meel. Meng dit samen met de tarwebloem, kaneel en bakpoeder in een kom. In een andere kom meng je de plantaardige melk met het bietensap, de geprakte banaan en het rozenwater. Voeg toe aan het meel en mix tot een glad mengsel. Verhit een koekenpan met wat olie. Bak de pannenkoeken (ik gebruikte steeds 1/3 cup / 80 milliliter van het beslag). Keer ze om als er bubbeltjes verschijnen. Je kunt de pannenkoeken zo eten, maar ze zijn nog lekkerder met wat bananenijs. Hiervoor pureer je 2 bevroren bananen met een eetlepel bietensap en een theelepel macapoeder. Schep dit over de warme pannenkoeken en garneer met bessen, geraspte kokos, geroosterde pecannoten en verse kruiden.

Eetsmakelijk!

Add the rolled oats to a blender or food processor and grind into a fine meal. Add this to a bowl with the all purpose flour, cinnamon and baking powder. In a separate bowl combine the plant based milk, beetroot juice, mashed banana and rose water. Add to the dry ingredients and mix well. Heat up some oil in a pan and bake the pancakes (I used 1/3 cup / 80 milliliter batter per pancake). When bubbles start to form, they’re ready to turn over. You could eat the pancakes right away, but they’re even better with some banana ice cream. For this you add 2 frozen bananas, a tbsp beetroot juice and a tsp maca powder to a food processor. Scoop some over the pancakes and sprinkle with berries, shredded coconut, roasted pecans and fresh herbs.

Enjoy!

Heb jij deze roze pannenkoeken gemaakt? Deel dan een fotootje op Instagram en vergeet vooral The Veggie Reporter niet te taggen!
Did you make these pink pancakes? Share a photo on Instagram and don’t forget to tag The Veggie Reporter!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie

Download nu mijn Gratis Ebook

Download nu mijn GRATIS e-book ‘Goeie Grutjes!’ met 40+ pagina’s aan recepten en ontdek hoe veelzijdig havermout kan zijn.