Home Blog Review: De Wereld van de Happy Pear + recept

Review: De Wereld van de Happy Pear + recept

door Miriam Groot

Om de stap naar een veganistische leefstijl te maken, is kookinspiratie geen overbodige luxe. Vegan kookboeken vormen de perfecte oplossing, dus ik heb besloten om boekrecensies te schrijven. Deze keer: De wereld van de Happy Pear.

DSC_2072-01

Steve en Dave

“YO DUDES!” Misschien ken je ze daar wel van: Stephen en David Flynn, ook wel Steve en Dave genoemd. De tweelingbroers uit Ierland hebben een succesvol YouTube kanaal, maar niet alleen dat: ze hebben een goedlopend café, een winkel én een aantal boeken op hun naam staan. Waaronder deze dus, de Nederlandse vertaling van The World of the Happy Pear.

Ik ben altijd onwijs onder de indruk van deze gasten. Ik waardeer hun enthousiasme enorm. Waar ik ook veel respect voor heb, is dat zij elke ochtend – weer of geen weer – een vroege ochtendduik nemen. Soms met z’n tweeën, maar soms komt het halve, of zelfs het hele dorp mee om de zonsopgang vanuit de zee te bekijken.

Super inspirerend, maar dat zegt natuurlijk niets over hun cooking skills. Oké, door hun YouTube-video’s weet ik dat die vaardigheden er zijn, maar kunnen ze dat ook overbrengen in een kookboek? Ik heb het even bekeken.

DSC_2081-01

Meer dan de Happy Pear

Wat mij gelijk opvalt, is dat ze de mensen uit hun omgeving, de Happy Pear community een podium hebben gegeven in het boek. De meeste recepten komen van de broertjes zelf, maar hier en daar vind je een recept, anekdote of foto van de buurvrouw, een oma, of een werknemer. Ik kan dat wel waarderen. Lekker persoonlijk.

Soepen, salades, hoofdgerechten, snacks, dips en zoetigheid: voor elke gelegenheid is er een toepasselijk recept ontwikkeld. Wat ik vooral fijn vind, is dat de recepten daadwerkelijk gezond en voedzaam zijn. Lekker veel groenten, goede granen… Ja, heel fijn.

Niet helemaal vegan

Belangrijk om te vertellen is wel dat dit boek niet 100% vegan is. Hier en daar wordt een ei of wat halloumi gebruikt, zoals in de gegrilde halloumi burgers. Ik wist dit van tevoren en accepteer dat (ik kan er ook weinig aan doen, natuurlijk), maar het doet toch een heel klein beetje zeer. Ik ken de Happy Pear als twee gezellige gozers die aan een stuk door killer veganistische (recept)video’s maken. Gelukkig wordt het volgende boek wél 100% vegan.

 

DSC_2067-01

Tijd voor de test

Ik wilde graag een ontbijtrecept proberen, dus ik ging voor de quinoapannenkoeken met lijnzaad. Het zag er prachtig uit op het plaatje. Op die van mij iets minder, maar ik heb voor deze foto dan ook geen professionele voedselfotograaf in kunnen huren 😉 Daarbij: het gaat uiteindelijk om de smaak. Daar was ik ook niet helemaal tevreden over. De pannenkoeken zijn, zoals de titel al verklapt, van quinoa gemaakt. Ik vond dat ze hierdoor een vrij droge textuur kregen. Misschien had ik ze in wat olie moeten bakken (je moet ook niet van het recept afwijken, Miriam), want nu heb ik ze gewoon in een goede anti-aanbak pan bereid. Maar gooi er gewoon flink wat fruit, yoghurt en wat verse munt er overheen, dan is er van die drogere textuur nog weinig te merken. Misschien moet je het zelf proberen, kun je zelf oordelen. Het recept vind je hieronder.

Aan te raden?

Ik ga het gewoon nóg een keer proberen. En de andere recepten. Het boek ziet er prachtig uit en ik heb eerder gerechten van deze helden gemaakt die zeer goed lukten, dus ik heb er alle vertrouwen in. Aanrader? Zeker, maar niet voor mensen die 100% vegan eten. Dan is het gewoon zonde dat er wat vegetarische recepten tussenstaan.

DSC_2078-01

De Wereld van de Happy Pear, Stephen en David Flynn
Scriptum
€ 24,95

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie