Home Ontbijt Vegan gevulde croissants (3 manieren)

Vegan gevulde croissants (3 manieren)

door Miriam Groot

De geur van croissantjes op zondagochtend. In veel huishoudens is dit een wekelijks terugkerend fenomeen. Ik ben nooit fan geweest van die lucht. Ook geen fan van de croissantjes zelf, trouwens. Maar nu ik ze zelf heb gemaakt…

Ik ben niet opgegroeid met een knapperige roomboter croissant als broodvervanger. Mijn moeder vond (of eigenlijk vindt) ze vet, niet voedzaam en vooral ongezond. Op zich heeft ze een punt, maar ik kan me voorstellen dat een warm croissantje voor sommige mensen een echte treat is.

Elke zondagochtend worden er croissantjes gebakken in de keuken van mijn schoonouders. Ik bedankte meestal vriendelijk en koos voor flinke kom gevuld met stomende havermoutpap, maar nu ik dit recept heb gemaakt, gaat daar misschien wel verandering in komen!

Jahoor, het is heus. Miriam is aan de croissantjes gegaan. Sorry mama, maar gelukkig zijn ze vegan en héél lekker! Omdat ik een gewone croissant maar zo gewoon vind, ben ik voor drie verschillende soorten gegaan. Ik denk dat deze croissantjes op hun hoogtepunt zijn wanneer ze net uit de oven komen, maar mocht je ze koud willen eten, kan dit natuurlijk ook. Wat vers fruit erbij, kopje koffie… Ik raad ze aan. Er zit één hartige variant bij, die ook prima zou werken als tussendoortje. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

DSC_0158-1-01DSC_0164-01DSC_0174-1-01

Wat je nodig hebt (voor 9 croissants):

 • 1 pak vegan croissantdeeg (ik gebruikte die van Tante Fanny)
 • Zonnebloemolie

Voor de chocolade croissants

 • Poedersuiker
 • Pure chocolade

Voor de aardbeien croissants

 • Poedersuiker
 • Aardbeien
 • Optioneel: verse munt

Voor de pizza croissants

 • Tomatenpuree (2 theelepels per croissant)
 • Vegan mozzarella
 • Italiaanse kruiden
 • Zout
 • Optioneel: verse basilicum

DSC_0149-01DSC_0151-01DSC_0147-01

Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking staat aangegeven. Meestal is het croissantdeeg al in driehoekjes gesneden, maar als dit niet zo is: snij het deeg in driehoekjes. De zoete croissantjes bestrooi je met poedersuiker. De hartige croissantjes bestrijk je met tomatenpuree en bestrooi je met italiaanse kruiden (naar smaak). Beleg vervolgens het brede deel van de driehoek met chocolade of aardbeien of de gehele driehoek met vegan mozzarella. Rol het deeg op en bestrijk deze met wat zonnebloemolie. De pizza croissant bestrooi je nog met wat zout en extra italiaanse kruiden. Plaats de croissantjes in de oven en bak ze volgens de tijd die op de verpakking staat aangegeven. Bestrooi de zoete croissantjes met wat poedersuiker wanneer ze uit de oven komen. Serveer eventueel de aardbeien croissant met verse munt en de pizza croissant met verse basilicum. Je kunt ze zowel warm als koud eten.

DSC_0143-01DSC_0144-01

Heb jij (een van) deze croissantjes gemaakt? Deel ze dan op Instagram en vergeet vooral The Veggie Reporter niet te taggen!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie