Home Blog Vegan Stories: Eva in Fruit Paradise

Vegan Stories: Eva in Fruit Paradise

door Miriam Groot

Omdat ik het belangrijk vind dat mensen gehoord worden, laat ik wekelijks iemand zijn verhaal doen in de serie Vegan Stories. Deze keer is dat: Eva van Eva in Fruit Paradise.

Schermafbeelding-2017-10-20-om-09.06.09

De eerste stap

“In maart 2015 ben ik veganist geworden. Ik had altijd veel last van mijn buik en ik vond het wel genoeg met die dagelijkse krampen. In die tijd sliep ik ook heel slecht. Al die uren die ik wakker lag, bestede ik aan het kijken van Freelee the Banana Girl op YouTube. Via haar ben ik er langzaamaan ingerold. Zij adviseerde om het eens een maand te proberen. Ik dacht: what the fuck heb ik te verliezen? Van de een op de andere dag besloot ik om een maand lang veganistisch te gaan eten. Ik heb alles uit mijn koelkast geruimd. Wat niet vegan was, dumpte ik bij mijn ouders.”

Raw vegan

“Ik at tot een uur of vier raw. Vaak ontbeet ik met een smoothie, lunchte ik met een salade en met het diner zorgde ik voor een warme maaltijd. In de zomer eet ik nog steeds zo, maar in de winter eet ik liever meer warme maaltijden. Al in de eerste maand waren de resultaten voelbaar. Ik had veel minder hoofdpijn, meer energie en ik zweette minder. Mijn ontlasting werd eindelijk weer normaal. Dit is voor mij misschien wel een van de belangrijkste positieve effecten geweest.”

YouTube

“Toen ik een half jaar vegan was, ben ik YouTube video’s gaan maken. Ik was zo blij met al die positieve effecten, dat ik dat moest en zou delen. Mijn video’s maak ik in het Nederlands, omdat er twee jaar geleden nog weinig Nederlanders waren die dit deden. Voor mijn gevoel is Nederlands ook wat toegankelijker. Instagram kwam er pas later bij. Ik maakte mijn account aan om mijn YouTube-kanaal te promoten, maar ondertussen vind ik Instagram zo leuk, dat ik bijna nog meer op Instagram doe dan op YouTube!”

Veganisten zijn extreem

“Om heel eerlijk te zijn, vond ik veganisten eigenlijk altijd te extreem. Ik vroeg me af hoe die mensen in godsnaam aan hun voedingsstoffen kwamen, maar ondertussen weet ik wel beter. Nu heb ik wel het voordeel dat ik vegetarisch ben opgevoed. Mijn ouders steunen me dan ook enorm. Er zijn veel mensen die het knap vinden. Die reageren meestal met iets als: ‘wauw, dat zou ik nooit kunnen!’ Helaas zijn er ook enkelingen die geen begrip tonen. De vriendschappen met deze mensen verwateren. Dit is jammer, maar als ze geen respect hebben voor de keuzes die ik maak, houdt het voor mij gewoon op.”

Knijp je neus dicht

“Ik krijg geregeld de vraag of ik dingen mis. Inmiddels niet meer, maar ik heb wel een periode gehad dat ik heel veel zin had in een gebakken ei. Toen kwam ik erachter dat ik te weinig at. Nieuwe veganisten zou ik dan ook willen zeggen: zorg ervoor dat je voldoende eet. Vind je het lastig om van dierlijke producten af te blijven? Hou het alsjeblieft vol. Knijp je neus dicht en spring in het diepe. Een mens heeft 21 dagen nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren. Sommigen hebben een half jaar nodig om te schakelen, maar dat is meer mentaal. Dat is oké, maar hou het lekker simpel voor jezelf. Vegan zijn is niet moeilijk. Echt niet!”

Volg Eva op YouTube en op Instagram!

Ook jouw verhaal doen? Stuur me dan een berichtje via Instagram of per mail!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie