Home Blog Göteborg: week #2 in foto’s

Göteborg: week #2 in foto’s

door Miriam Groot

Hoi allemaal! Bij deze een nieuwe update vanuit het Zweedse Göteborg. Iets minder foto’s, want mijn persoonlijke fotograaf (Tim) bevindt zich aan de andere kant van de Noordzee. Ik kan trouwens niet zeggen dat deze week voorbij is gevlogen, maar de heimwee situatie heb ik nog onder controle 🙂

DSC_1905

De hippe wijk Haga bruist hier in het weekend. Je vind er muziek, marktkraampjes en heel veel mensen die fika houden.

DSC_1906

Een kleine boerenmarkt in Haga met welgeteld drie kraampjes. Ik heb er snijbiet, roze bietjes en boerenkool gekocht. Deze markt is er alleen in de zomer en een paar weken in september en oktober.

dsc_1901-01.jpeg

Ik heb veel tijd over voor mijn Instagram, dus ik ben vooral bezig met het maken van foto’s recepten en video’s voor the Veggie Reporter.

20180905_094803-01

Het gebouw waar ik lessen volg.

20180902_122921

Het weer wordt hier steeds frisser, maar afgelopen zondag was het gewoon heet! Net buiten het centrum vind je dit water, dat vanuit de zee de stad binnenstroomt.

20180908_143823

Maar helaas, een week later heb ik ook mijn regenjas uit de verhuisdoos moeten halen.

En dan nog wat willekeurige gedachtes over deze week:

  • Ik doe dus gender studies. Ik ga er als het goed is achter komen waarom mensen op een bepaalde manier denken over wat hoort en wat niet hoort en of dat anders kan. Tot nu toe gaat het vooral over feminisme.
  • Ik heb maar twee dagen in de week les en ik heb na deze week nog steeds geen idee wat ik verder zou moeten doen voor school.
  • Er zitten Erasmus-studenten in mijn klas (vooral veel Fransen), maar ook gewoon Zweedse studenten die deze lessen willen volgen.
  • In het natuurhistorisch museum vind je een gigantische opgezette walvis. Je mag er alleen in op feestdagen, wat toevallig vandaag (9 september) is. Ja, IN de walvis.
  • Het bleek dat de walvis altijd ‘open’ was, tot ze een keer een koppel hebben betrapt op vieze dingen. IN DE WALVIS (om het nog even te benadrukken).
  • Wiet (überhaupt drugs) is hier super illegaal. Niet dat ik het gebruik of wil gebruiken, maar ik ben dat gewoon niet gewend. Je vind dus ook nergens coffeeshops.
  • Studenten kunnen hier gratis studeren, maar reisgeld moeten ze wel uit eigen zak betalen. Precies het tegenovergestelde van Nederland dus!

Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust! En anders: tot de volgende post!
instagramfacebookyoutube

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie