Home Activisme Göteborg week #3 in foto’s

Göteborg week #3 in foto’s

door Miriam Groot

Jeetje, ik woon alweer 21 dagen in Göteborg! Deze week ben ik wat meer onder de mensen geweest. Met wie en waar, laat ik je zien in dit nieuwe weekoverzicht.

20180910_084421-01

In dit lokaal had ik maandag les. Best wel bijzonder, toch?

41617404_10155807512463870_6543491381078261760_o

In Nederland hield ik me bezig met activisme, al was dat de laatste tijd wat minder. Hier deden ze tot kort geleden de Cube of Truth (van Anonymous for the Voiceless met die Guy Fawkes maskers, wat ik ook altijd deed), maar na wat onhandige opmerkingen vanuit AV, hebben ze in Zweden besloten om de ARExperience te doen. Toffe maskers, hè? Verder worden er bij de ARExperience ook beelden uit slachthuizen getoond en gesprekken met voorbijgangers gevoerd, maar is er geen organisator. Zoals ik al eerder zei, ze houden hier niet zo van hiërarchie 🙂

43668037485_a474fa0ffb_o

De activisten die meededen met de ARExperience. Na 2,5 uur bikkelen in de kou, zijn we pizza gaan eten in een gezellige kroeg. De menukaart is daar bijna helemaal vegan. In plaats van een doorsnee menukaart met een kadertje ‘vega(n)’, heeft deze een vegan menukaart met een kadertje ‘niet vegan.’

20180910_183959-01

Mijn klasgenoten Clarissa (links) en Ida (rechts). In een fancy café hebben we bier gedronken en kaartspellen gedaan (Ida draagt die blijkbaar altijd bij zich).

20180913_115447-01.jpeg

Na flink zoeken en wat gedoe met papieren die ik niet heb, heb ik eindelijk een sportschool gevonden. De sportscholen zijn hier mega groot en hebben superveel apparaten (leuk voor iemand met apparatenvrees – ik dus).

20180915_001456-01.jpeg

Ik ben vrijdagavond uit geweest. Ja, echt waar. We hebben bier en cocktails gedronken in een cocktailbar/restaurant en de vriend van Ida draaide plaatjes. Leuk, hoor!

Interessante dingen van deze week:

  • Niemand gebruikt hier Doppers (die flesjes). In Nederland zie je ze overal! Nu ben ik ten minste wel weer uniek.
  • Iedereen, maar dan ook iedereen in Zweden spreekt cheaper uit als sjieper. Het laat me bijna twijfelen aan mijn eigen uitspraak… Het is toch tjieper?
  • Het is helemaal oké om in je sportkleding over straat te lopen, dat doen er namelijk meer.
  • Grapjes maken in een andere taal is best lastig.
  • Het regent hier echt gigantisch veel, maar dat is oké. Ik heb een regenjas en regenlaarzen bij me.
  • Ik heb deze week heel vaak de vraag gekregen of ik wiet rook, puur omdat ik Nederlander ben.

Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust! En anders: tot de volgende post! instagramfacebookyoutube

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie