Home Blog Göteborg week #6 in foto’s

Göteborg week #6 in foto’s

door Miriam Groot

Hoi en welkom bij het zesde weekverslag van mijn leven in Göteborg! Deze week: sushi, dierendag, de titanic en ijshockey. Bekijk de foto’s voor een uitleg van deze bijzondere combinatie.

20181001_124404

Maandag: na een college besloten Clarissa, Ida, Alex en ik om sushi te lunchen. Dit tentje had een bord vol met vegan sushi, dus ik kon mijn lol niet op. Mega lekker. De sushi die ik maak is er niets bij!

33f3e0e973de2470a56f1cdc833cb892.0-01

Ik kon 4 oktober als vrije dag besteden, maar ik besloot om samen met een vriend (Erik) wat activisme te doen in het winkelcentrum. Het was tenslotte dierendag. Hij nam deze TV mee. Ik heb ‘m een half uur vast kunnen houden, hij ruim anderhalf. We hebben zo’n tien goede gesprekken gehad met voorbijgangers en voor twee activisten is dat best succesvol!

20181005_140232

Op vrijdag kwam Tim alweer op bezoek. Deze foto is in de Titanic genomen – een replica dan. In het centrum is op dit moment een Titanic expositie. Best leuk, hoor. Je kreeg er een audiotour bij. Deze meneer vertelde het hele verhaal, van het begin tot het einde van het schip – inclusief romantische Rose en Jack-achtige verhalen.

20181005_124719-01

Een falafel plate bij de hippe falafeltent in het centrum om de regen te ontlopen.

20181005_110410-01

Tim wist eigenlijk al dat-ie dit weekend naar Göteborg zou komen voordat ik wist dat ik hier zou gaan wonen. Er speelden zaterdag namelijk twee grote teams uit de stoerejongens competitie. De wedstrijd bezocht hij met zijn oom John en vriend Bas en ik heb met hem naar de training gekeken op vrijdag. Vond het toen al een spektakel.

20181006_123741-01

Op zaterdag arriveerden John en Bas. Wij hebben ze rondgeleid. Fika in het lieve wijkje Haga mocht natuurlijk niet missen.

20181006_134745-01

Het blijven kleine jongens… Ik weet niet precies wat hier aan de hand was, maar er lag een groot touw buiten het Palmhuis in de botanische tuin.

20181006_140149-01

Nadat Bas uitgespeeld was, hebben we het Palmhuis bezocht. Ik blijf onder de indruk van deze prachtige bladeren (die op het water dan, hè).

20181006_135946

De afsluitende foto van deze week, genomen in het Palmhuis. Nu moet ik maar weer eens met mijn neus de studieboeken in.

Het is gek dat dit me nu pas is opgevallen, maar de Zweden drinken veel koffie. Ze vinden het gek als jij dat niet doet. Maar dat is niet het bijzondere: je koopt hier in cafeetjes vaak een kopje koffie die je zelf moet tappen uit zo’n groot filterkoffieapparaat. De koffie die hierin zit is vaak oud en gemengd met versere koffie. Koffieliefhebbers zouden het waarschijnlijk uitspugen 😉 Ik neem liever thee ..of een kurkuma latte, want dat is ook echt een ding hier.

Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust! En anders: tot de volgende post! instagramfacebookyoutube

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie