Home Blog VEGAN STARTERS KIT: mijn 11 favoriete food blogs voor recepten

VEGAN STARTERS KIT: mijn 11 favoriete food blogs voor recepten

door Miriam Groot

Overstappen naar een vegan leefstijl kan nogal overweldigend zijn. Er is ook zoveel om uit te zoeken… Welke vitamines moet je bijslikken? Wat moet ik in hemelsnaam vanavond eten? Geen zorgen, ik ga je helpen. In deze post: mijn 11 favoriete bronnen voor recepten.

naomi-villasana-1076455-unsplash.jpg

Photo by Naomi Villasana

Google op ‘vegan recept’ en het internet geeft je zo’n 30 miljoen resultaten. Hoe ga je dan in godsnaam inspiratie op kunnen doen voor het avondeten? I got you covered! In deze post vind je handige websites, YouTube kanalen en andere recourses voor de beste vegan recepten – naast mijn recepten uiteraard, want daar kijk natuurlijk je als eerste naar.

Als beginnende vegan zul je merken dat je sommige dingen in huis moet halen, omdat ze in bijna IEDER recept zitten. Ik heb daar een overzicht van gemaakt, zodat je eerst naar de supermarkt kunt rennen en daarna verder kunt lezen.

hermes-rivera-645990-unsplash


Photo by Hermes Rivera

SNEL, MAKKELIJK EN WEINIG INGREDIËNTEN

Minimalist BakerMinimalist Baker is mijn online bijbel op het gebied van vegan recepten. Als ik het even niet meer weet, ga ik daar naartoe. Al Dana’s recepten zijn óf binnen dertig minuten te maken, óf eenpansgerechten, óf ze bevatten niet meer dan tien ingrediënten. Daarnaast kun je bij Minimalist Baker lessen volgen op het gebied van voedselfotografie en -film. Mijn favoriet: de lentil & eggplant lasagna.

BOSH!BOSH! heb ik pas vrij laat ontdekt, maar wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Ian en Henry zijn de twee makers en ik weet niet of er fijnere en simpelere video’s zijn om naar te kijken. De recepten die BOSH! plaatst, zijn van die ‘wow weet je zeker dat dit vegan is?’-recepten. Ik hou ervan. Favoriet: banana custard pancakes.

The Happy Pear. Ach, mijn favoriete Ierse broers. Al eerder plaatste ik een boek review (en nog een) van The Happy Pear. Ze inspireren me niet alleen met hun heerlijke recepten, maar ook met hun manier van leven. Het leukste om te zien vind ik hun enthousiasme (zeer aanstekelijk) in de video’s. Beste recept: de vegan samosa‘s.

Feasting on FruitOver getalenteerde videomakers gesproken: deze is pas tof. Natalie maakt de tofste, lekker wegkijkende video’s van haar recepten. Ze gaat eigenlijk altijd wel voor zoet. Kwijlen gegarandeerd. Fave: de ice cream sundae brownie cups.

Deliciously Ella. Ella is te gek. Naast dat ze een mooi verhaal heeft (die ze zelf beter kan vertellen, zie haar website), maakt ze ook prachtige creaties. Met een aantal kookboeken op haar naam, een deli en zelfs haar eigen snacks in de schappen, kun je deze Britse zeer succesvol noemen. Al haar recepten zijn glutenvrij en zonder geraffineerde suikers. De lekkerste: de mini grain-free apple and ginger crumble.

GOEDKOOP ETEN

From My Bowl. Caitlin van From My Bowl begon op YouTube toen ze nog studeerde. De onderwerpen ‘goedkoop,’ ‘student’ en ‘makkelijk’ hebben daarom altijd een rol gespeeld bij het maken van haar recepten. Inmiddels is ze fulltime food blogger en creëert ze superfijne en toegankelijke recepten. Mijn favoriete recept: the best ever vegan spinach dip.

Cheap Lazy VeganWat een topvrouw. Naar Rose van Cheap Lazy Vegan kijk ik als ik in een joggingpak en noodle soup kinda mood ben. De Amerikaanse heeft Aziatische roots en die komen dan ook vaak terug in haar video’s en recepten, die altijd cheap, lazy en vegan zijn. Favoriet: de three ingredient red curry peanut pasta uit deze serie.

ALTIJD GOEDE RECEPTEN

Avant-Garde veganMan, man, man. Hebben we niet allemaal stiekem een oogje op de Welshe Gaz Oakley? Wekelijks plaatst hij een video waarin hij, ietwat stuntelig en ongemakkelijk, laat zien hoe je van planten een breath taking maaltijd kunt maken. Met zijn jarenlange ervaring als chefkok, weet je dat je bij zijn recepten altijd goed zit. Mijn favoriete recept: stuffed aubergines with pesto.

Hot for foodAls je hot for food bent, moet je bij Lauren Toyota zijn. Haar gelikte YouTube video’s maakte ze voorheen met haar partner, maar nu presenteert de Canadese haar recepten alleen voor de camera. Hot for food betekent ook wel hot for unhealthy food, want Lauren houdt van saucy, sweet, sassy and most definitely deep-fried, zoals ze in haar boek vegan comfort classics zegt. Bij Lauren kom ik voor: de vegan banoffee pie.

Pick Up Limes. Voor gezond en voedzaam ga ik naar Sadia van Pick Up Limes. Deze vriendelijke, kalme Canadees woont met haar vriend in Eindhoven. Sadia is fulltime blogger, maar heeft geleerd voor diëtist. Op haar website, YouTube en andere sociale media kanalen deelt ze video’s en artikelen over gezondheid, mindfulness en minimalisme. Pick Up Limes is inmiddels zo groot, dat Sadia haar eigen kantoor heeft. Mijn favoriete recept: de sun-dried tomato & white bean dip.

Oh She Glows. Waarschijnlijk klinkt deze naam je wel bekend in de oren en zo niet, dan wordt het hoognodig tijd voor jou om kennis te maken met de Canadese Angela! Met twee kookboeken op haar naam (die ook vertaald zijn naar het Nederlands) en een succesvolle website, heeft Oh She Glows meer dan vijfhonderd recepten gedeeld met de wereld. Veruit de meesten zijn glutenvrij. Ik vind dit de beste: vitamin glow warm squash salad.

Dit is natuurlijk lang niet alles, maar ik hoop dat er nieuwe namen en vooral goede recepten voor je tussen zitten. Jouw favoriete receptenbronnen zijn ook meer dan welkom, want ik kan nooit recepten genoeg maken!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie