Home Blog VEGAN STARTERS KIT: hier vind je info over gezondheid en de bio-industrie

VEGAN STARTERS KIT: hier vind je info over gezondheid en de bio-industrie

door Miriam Groot

Overstappen naar een vegan leefstijl kan nogal overweldigend zijn. Er is ook zoveel om uit te zoeken… Welke vitamines moet je bijslikken? Wat moet ik in hemelsnaam vanavond eten? Geen zorgen, ik ga je helpen. In deze post: handige bronnen voor informatie over gezondheid en de vleesindustrie.

jon-tyson-204115-unsplash.jpg

Photo by Jon Tyson

Het interwebs is groot, dat weten jij en ik als geen ander. Soms kan het moeilijk zijn om de juiste informatie te vinden en al helemaal op het gebied van veganisme. Er zijn verschrikkelijk veel theorieën over wat nu precies gezond is, maar het belangrijkste om te onthouden is: luister naar je eigen lichaam.

Daarbij: veganisme hoeft helemaal niet per se over je eigen gezondheid te gaan. Misschien doe jij het wel alleen voor de dieren, voor het milieu of wat voor reden dan ook. Voor iedereen betekent het wat anders en voor mij is dat om zo veel mogelijk mijn best te doen de wereld beter te maken waar ik dat kan. Niet iedereen beschikt over dezelfde mogelijkheden, namelijk.

Omdat er zoveel informatie is en ook ik het soms even niet meer weet, heb ik een overzichtje gemaakt van handige websites, video’s, boeken en andere recourses. Sommigen zijn gericht op gezondheid, anderen geven weer informatie over de bio-industrie. Daarbij heb ik een lijstje gemaakt met superfijne recepten websites, maar die vind je in dit artikel. Kijk maar wat je nodig hebt en laat me vooral weten als je aanvullingen hebt!

tim-marshall-131065-unsplash

Photo by Tim Marshall

GEZONDHEID

Nutritionfacts.org is een website waarop je met onderzoeken onderbouwde informatie vindt over vitamines, mineralen, whole food plant based en voeding in het algemeen.

How Not To Die is het boek van Dr. Michael Greger, die ook over de bovenstaande website gaat. In dit boek vertelt hij in makkelijke woorden en wederom onderbouwd met onderzoeken over de effecten van voeding op ons leven, gecategoriseerd op ziektes.

The China Study is net zo’n boek, maar dan wat academischer geschreven. Ikzelf vond How Not To Die prettiger lezen, maar ik vond The China Study zeer boeiend, vooral omdat de informatie gebaseerd is op tientallen jaren onderzoek.

What the Health is een bekende Netflix documentaire. Enigszins commercieel, maar er wordt wel zeer bruikbare informatie gegeven over de gezondheidseffecten van voeding en hij kijkt best lekker weg.

DIEREN, MILIEU EN DE INDUSTRIE

Melk, Je Kan Zonder! is een website vol handige informatie over de melkindustrie, maar ook de effecten van melk op je eigen gezondheid. Misschien ben je ze wel eens op straat tegen gekomen, want zo nu en dan laten zij het publiek alternatieven voor melk proeven.

Earthlings is een (heftige) film op YouTube die een goed beeld geeft van hoe dieren behandelt (lees: mishandeld) worden.

Cowspiracy is misschien wel de bekendste vegan documentaire op Netflix die informeert over de effecten van de bio-industrie op de rest van de wereld. Commercieel, maar zeker een must-see!

Dominion is een documentaire op YouTube die een duidelijk beeld geeft over wat er nu precies speelt op het gebied van dierenwelzijn (of niet zo welzijn). Heftig om te zien, maar heel verhelderend en motiverend. Ik denk dat ik dit een van de beste documentaires vind op dit gebied.

suzanne-tucker-311692-unsplash

Dit is natuurlijk lang niet alles, maar ik hoop dat ik het internet wat voor je heb kunnen afbakenen en dat je wat aan deze bronnen hebt. Aanvullingen zijn meer dan welkom!
instagramfacebookyoutube

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie