Home Blog Göteborg week #9 in foto’s

Göteborg week #9 in foto’s

door Miriam Groot

Week negen in Zweden en het einde van dit blok is in zicht. Deze week heb ik bijna alleen maar aan mijn essay gewerkt. Gelukkig geef ik mezelf af en toe pauze om leuke dingen te doen.

20181022_123724-01

Lunch met Ida, Clarissa en een vriendin van Clarissa bijvoorbeeld. Hoe fancy ziet deze sushi eruit? Sushi is best goedkoop hier en heeeeel erg lekker.

20181023_154131-01

Onderweg naar school viel deze trap me op. Ik dacht op Google Maps gezien te hebben dat-ie me naar een historisch monument zou brengen, dus dat moest ik natuurlijk even proberen.

20181023_154449-01

Dat viel tegen. Het monument was een heuvel verderop en van het uitzicht hier was niet veel te zien. Ik moest en zou die andere heuvel beklimmen om dat monument te zien.

20181023_155757-01

Slechte nieuws: het monument stond in de steigers. Goede nieuws: het uitzicht was prachtig!

20181025_180206-01

Op donderdag had ik een avondje vrij om met deze Duitse jongen hier een stad in de buurt (Alingsås) te bezoeken. Er zou een lichtjesfestival zijn.

20181025_182504-01

Mijn favoriet was deze. Achter het doek kon je op de maan klimmen en zo verscheen er aan de andere kant een prachtig silhouet. Ik moet wel zeggen: wil je lichtjes zien, GLOW in Eindhoven doet het wel iets beter.

Donderdag aanstaande is de belangrijke deadline en ik vind het retespannend. Ik schrijf een essay over of heteroseksuele mannen een realistische, lesbische film kunnen maken. Leuk onderwerp, er is veel over te doen.

Verder beginnen er wel wat dingetjes vervelend te worden hier. Al eerder vertelde ik dat ik geen deurbel heb, dus pakketjes aannemen lukt niet. Meestal kan ik het pakketje gewoon bij de supermarkt om de hoek ophalen, maar bij bepaalde pakketservices moet ik ver buiten de stad zijn. Deze week moet ik bijvoorbeeld vijftig minuten reizen naar FedEx, omdat ze het pakketje niet bij de supermarkt kunnen geven – en waarschijnlijk mag ik binnenkort ook bij ome DHL op bezoek. Maar hee, wat zijn die minuten toch op een mensenleven. Zie ik ook weer eens wat van de dorpjes buiten Göteborg (alhoewel die services op industrieterreinen zitten).

Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust! En anders: tot de volgende post! instagramfacebookyoutube

 

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie