Home Blog Vegan haarverzorging: mijn favoriete shampoo, conditioner & haarmasker

Vegan haarverzorging: mijn favoriete shampoo, conditioner & haarmasker

door Miriam Groot

Schoon haar en een gezonde hoofdhuid, dat is wat ik wil. En dan het liefste zonder troep. Deze natuurlijke, vegan shampoo, conditioner en haarmasker gebruik ik.

IMG_4370-01

No poo
Ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel geworsteld heb met haarverzorging. Twee jaar geleden ging ik no poo, oftewel: ik stopte met het gebruiken van shampoo. In principe heb je shampoo ook niet nodig. Wist je dat dit eigenlijk een product is van de laatste eeuw? Ik dacht: fuck kapitalisme, ik trap er niet in!

Maar no poo vergt nogal wat energie. Misschien deed ik het wel niet goed. Ik gebruikte baking soda als shampoo en appelazijn als conditioner. Mijn hoofdhuid bleef talg aanmaken, mijn haar bleef vet. De gevreesde transitie duurde me veel te lang en ik hield het niet vol. Als een hongerig kind, greep ik naar de shampoo fles.

DSC_1880

Vegan shampoo
Toen ik vegan werd, had ik nog twee grote flessen Syoss shampoo staan. Het duurde even voor ik daar doorheen was, maar ik was blij toen de dag aanbrak dat de fles leeg was en ik mijn eerste vegan shampoo kon gaan kopen. Ik was toen al geïnteresseerd in shampoo bars (stukken zeep die als shampoo werken). Ze leken mee heel handig, ook als je op reis gaat. Maar ik ging voor safe en kocht shampoo en conditioner van het merk Faith in Nature (not sponsored). Deze zijn helemaal natuurlijk en ik moet zeggen dat ik behoorlijk tevreden ben over het resultaat. Mijn haar wordt er in ieder geval schoon van en dat is geloof ik het belangrijkste.

Toch bleef die nieuwsgierigheid naar de shampoo bars kriebelen. Ik beloofde mezelf dat ik zo’n blok van Lush mocht gaan kopen, maar nog voordat ik dat kon doen, bood Wat Maakt Je Mooi aan om me wat (gratis) verzorgingsproducten op te sturen, waaronder twee bakjes shampoo.

IMG_4335-01

Wat Maakt Je Mooi
In het pakketje zaten de Renew Me en de Feed Me solid shampoo, maar ook het bijbehorende Feed Me haarmasker. Renew Me ruikt zoet, een beetje perzik-achtig. Feed Me is tropischer en bevat een vleugje kokos.

Je gebruikt de shampoo bars door ze uit het bakje te wippen, je haar ermee in te zepen (er zal veel schuim ontstaan) en vervolgens je haar te wassen zoals je dat altijd doet. Omdat er geen siliconen in deze shampoo zitten, voelt het haar wat stroef aan tijdens het uitspoelen. Dat is wel iets om aan te wennen, vind ik. Uiteindelijk is dat voor het goede doel, want die siliconen in ‘reguliere shampoo’ (om het zo maar even te noemen) zorgen alleen maar voor chemische troep op je hoofd. Wat Maakt Je Mooi raadt aan om je haar pas uit te kammen als het droog is. Dit zorgt ervoor dat het nog meer gaat glanzen.

Zelf heb ik redelijk lang en dik haar. Mijn ervaring is dat als ik alleen shampoo gebruik, mijn haar wat pluizig en droog wordt. Gelukkig was daar het Feed Me haarmasker. Ook deze Feed Me heeft een tropische tint. Het wordt aangeraden om dit masker 1-2 keer per week te gebruiken en laat dat nu het het aantal dagen zijn dat ik mijn haar ook was. Na een wasbeurt masseer ik een beetje van het haarmasker in, waardoor het stroeve van de shampoo bar verdwijnt. De kokos- en avocado olie in het product maken mijn haar makkelijk kambaar.

IMG_4336-01

Mijn haarverzorgingsroutine
Zoals ik al zei, was ik mijn haar 1-2 keer in de week. Meestal wissel ik af tussen de harde shampoo van Wat Maakt Je Mooi en de vloeibare shampoo van Faith in Nature. Als ik de shampoo bar gebruik, combineer ik die altijd met het haarmasker. Ik word er blij van. Sinds ik natuurlijke shampoos gebruikt, voelt mijn hoofdhuid beter aan.

Ik ben heel erg benieuwd naar andere natuurlijke haarverzorgingsproducten. Laat me weten wat jij gebruikt!

instagramfacebookyoutube

IMG_4339-01

Disclaimer

Verder lezen

2 Reacties

Diny Gijsberts 5 november 2018 - 09:07

Vanwege mijn gevoelige hoofdhuid een échte aanrader !
Volg op ig onder Momzymom

Reageer
marieke 4 mei 2021 - 21:06

hey wat onwijs leuk om te lezen!! hier gebruiken wij in huis ook allemaal een shampoo bar en een body bar. alles is plastic vrij en zonder troep. het leuke is is dat ik sinds 3weken me eigen webshop heb met allemaal vegan producten voor lichaam en haar en uiteraard hoort daar ook de natuurlijke deodorant bij.neem is een kijkje zou ik zeggen op http://www.weesnatuurlijk.nl

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie