Home Beauty en verzorging 5x mijn favoriete vegan doucheproducten

5x mijn favoriete vegan doucheproducten

door Miriam Groot

Het is alweer een tijdje geleden dat Tim en ik zijn ingetrokken in ons nieuwe stulpje en ik had destijds beloofd om te vertellen over welke vegan / duurzamere keuzes wij maakten in ons huis. In deze post wil ik het graag even hebben over de badkamer.

Tim en ik zijn beide verzamelaars. We zijn gek op koopjes en ik vind het superleuk om nieuwe, vegan producten te ontdekken. De vegan beautymerken schieten als paddenstoelen uit de grond, dus ik heb een hoop te proberen. Momenteel heb ik daar even een rem opgezet, want zo kom ik natuurlijk nooit door mijn shampoo bars en shower gels heen. Ook Tim moet eerst even zijn acht flessen Rituals shower foam opmaken voor hij een duurzamere, vegan variant kan aanschaffen.

Van al die producten die ik geprobeerd heb de laatste tijd, zijn dit mijn favoriete vegan doucheproducten:

1. Original Source shower gel

DSC02125

Een tijdje geleden ontving ik vijf heerlijke shower gels van Original Source. Heerlijk vind ik die. Het zijn 100% natuurlijke shower gels en de flesjes zijn recyclebaar. Mijn allerfavorietste is de Lemon Tea Tree. Op het moment ben ik bezig de Creamy Vanilla & Raspberry op te maken en de Tropical Coconut & Shea Butter staan alweer klaar …en dan staan de bovenstaande drie nog op mij te wachten. Mij hoor je niet klagen! Het fijne aan deze shower gel vind ik dat ze betaalbaar zijn. Je koopt ze o.a. bij Picnic en in de online drogisterij.

original-source.com/nl-nl/, vanaf €1,50 bij DeOnlineDrogist

2. Love Beauty And Planet shampoo

 

DSC02122

De shampoo van Love Beauty And Planet zag ik voor het eerst in de Etos in het dorpje waar ik ben opgegroeid. Ik vond het ZO COOL om een vegan en natuurlijke shampoo te vinden in de drogisterij in zo’n klein dorpje, dus ik heb gelijk een fles gekocht om te proberen. Ik had toen wel al wat shampoo bars liggen, maar ik merk dat ik het wel zo prettig vind om deze af te wisselen met een vloeibare shampoo. Momenteel gebruik ik dus deze. Het is de geur Rosemary & Vetiver en ik vind ‘m heerlijk. Toen ik in Zweden woonde, gebruikte ik de vloeibare lavendel shampoo van Faith in Nature, maar die kun je iets minder makkelijk vinden dan dit merk.

lovebeautyandplanet.com/nl/, €9,45 bij Etos

3. Wat Maakt Je Mooi shampoo bars

IMG_4335-01

De shampoo bars waarover ik zojuist vertelde dat ik ze nog had liggen, zijn die van Wat Maakt Je Mooi. Al eerder schreef ik daar een review over en ik ben er nog steeds ontzettend gelukkig mee. Je doet best wel lang met zo’n zeepje – en ik al helemaal, want ik wissel het dus af met een vloeibare shampoo. Daarbij was ik mijn haar 2-3 keer per week, dus voorlopig zullen mijn shampoos nog niet op zijn. Ik gebruik de Feed Me en de Renew Me, maar er zijn er meer. Inmiddels kun je er zelf voor kiezen of je ze in een verpakking wil, of dat je ze gewoon zo laat bezorgen. Winning!

watmaaktjemooi.nl, €5,95 bij Wat Maakt Je Mooi

4. Lush conditioner bars

DSC02066

Je haar kan best stroef aanvoelen van zo’n shampoo bar, dus ik vind het prettig om daarna een conditioner bar te gebruiken. Die heb ik van de Lush. Het is niet hetzelfde als vloeibare conditioner. Het voelt niet zo zacht als je het wast en uitspoelt en ik vind het soms ook lastig om in te schatten of ik mijn haar goed heb ingezeept (en vervolgens goed heb uitgewassen), maar het eindresultaat is altijd perfect! Daarbij ruikt het echt TE lekker. Ik wissel de Big af met de Jungle. LOVE IT.

lush.nl, €10,00 bij Lush

5. Wat Maakt Je Mooi haarmasker

IMG_4341-01

Eens per twee weken smeer ik mijn blonde haren in met het Feed Me haarmasker van Wat Maakt Je Mooi. Ook daar heb ik over geschreven in mijn review. Dit ruikt ontzettend lekker en geeft mijn haar een fijne glans. Eerst deed ik dit elke week, maar nu ik ook de conditioner bars van de Lush gebruik, vind ik dat niet nodig. En zo kan ik er nóg langer van genieten!

watmaaktjemooi.nl, €9,95 bij Wat Maakt Je Mooi

DSC02129

Dit is dus wat ik op dit moment gebruik. Heel benieuwd ben ik naar jullie favoriete doucheproducten, zodat ik weer eens wat nieuws kan proberen als deze lekkere dingen op zijn ☺ Let me know! 

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie