Home Blog Vegan finds: witte kokospasta, Oats & Meal, low waste deo en handgemaakte granolarepen

Vegan finds: witte kokospasta, Oats & Meal, low waste deo en handgemaakte granolarepen

door Miriam Groot

In de rubriek Vegan Finds deel ik spiksplinternieuwe, vegan producten met jullie. Deze week zijn dat: de witte kokospasta van So Vegan So Fine, Oats & Meal, de granolarepen van Fembar en de smeerbare deodorant van We Love The Planet.

Hier vind je Vegan Finds #1, Vegan Finds #2 en Vegan Finds 3.

Jaaaa, we zijn er weer met een nieuwe Vegan Finds! Ik heb de afgelopen weken goed de tijd genomen om nieuwe producten te proeven en te testen. De resultaten ga ik nu met jullie delen!

Witte kokospasta van So Vegan So Fine

Vegan witte chocolade

Waaaaauwie, deze witte kokospasta van So Vegan So Fine is echt TE LEKKER! Sinds kort ligt-ie in de schappen van de Albert Heijn. Het is een zoete pasta die oprecht smaakt naar witte chocolade, maar dan met een vleugje kokos. Er zit ook wat kokosrasp in, wat een crunch geeft. Ik ben fan!

Biologisch en zonder palmolie

De inhoud van dit potje is best overzichtelijk. Dit is wat erin zit: rietsuiker, zonnebloemolie, kokosmeel, gedroogde rijststroop, kokosstukjes, cacaoboter, emulgator: zonnebloemlecithine en bourbon vanillepoeder. Allemaal biologisch. En je ziet het goed: er staat geen palmolie tussen. Daar kunnen een hoop chocoladepasta’s nog van leren!

Aanrader?

Mijn god JA, dit is absoluut een aanrader. Alleen voor de mensen die niet zo houden van stukjes in smeersels misschien niet, omdat er toch kokosrasp in zit, maar holy moly ja, dit wil je proberen!

De witte kokospasta van So Vegan So Fine kun je voor €2,99 kopen bij de Albert Heijn.

Oats & Meal maaltijdpakketjes

Een doosje vol lekkers

Een week of twee geleden kreeg ik drie doosjes van Oats & Meal in mijn brievenbus. Dit zijn maaltijdpakketjes met daarin havergrutten en kruiden. Op het doosje vind je een recept en een overzicht van de ingrediënten die je daarvoor nodig hebt. Super makkelijk en super lekker. De smaken zijn: risotto, chili en shakshuka.

Vegetarisch, maar met vegan optie

De inhoud van de doosjes is vegan en het recept voor de chili ook, maar de recepten voor de shakshuka en risotto zijn dit niet. De risotto vraagt om parmezaanse kaas en de shakshuka vraagt om eieren. De kaas zou je kunnen vervangen door deze vegan parmezaanse kaas en de eieren kun je vervangen door wat tofu met kala namak (zwart zout dat een beetje naar ei smaakt). Ik heb het geprobeerd en het is fantastisch.

Aanrader?

Je kunt deze gerechten heel makkelijk zelf from scratch maken, maar voor het gemak is zo’n pakketje toch wel heel handig. En het is weer eens wat anders: havergrutten in plaats van rijst. Dus ja, ik zou het zeker een keer kopen als ik jou was!

De maaltijdpakketjes van Oats & Meal zijn te vinden in de schappen van de Jumbo voor €2,40 per stuk.

Handgemaakte repen van Fembar

Glutenvrij en gezond

Nog een leuk pakketje dat ik in mijn brievenbus vond: de repen van Fembar. Dit zijn gezonde, glutenvrije en handgemaakte repen op basis van haver, noten en zaden. Het idee van deze repen is ontstaan uit passie voor gezonde voeding en zwangerschap. Van dat tweede ben ik nu niet de doelgroep, maar goed om te weten dat deze goed samen gaan 😉

Makkelijk en overzichtelijk

De Fembars komen in de smaken ‘subtiele dadel oatbar’, ‘cacao oatbar’ en ‘gedroogde cranberry oatbar’. De allerlekkerste vind ik de subtiele dadel. Niet te zoet, niet te kleverig en precies goed. Fijn aan deze repen vind ik dat de ingrediëntenlijsten super makkelijk en toegankelijk zijn. Er zijn geen rare fratsen uitgehaald. Haver, noten, zaden, gedroogd fruit, cacaonibs en specerijen. Gewoon puur natuur. Meer heb je ook niet nodig.

Aanrader?

Ja absoluut! Nog makkelijker zou het zijn wanneer je deze repen in de winkel zou kunnen kopen, want nu bestel je ze via de website van Fembar. Maar het gaat natuurlijk vooral om de smaak, en die is echt heerlijk. Proeven, dus!

De repen van Fembar zijn vanaf €1,25 te koop op fembarrepen.nl.

We Love The Planet low waste deodorant

Met of zonder baking soda

Vaak is baking soda een van de hoofdingrediënten van natuurlijke en/of vegan deodorant. Voor de een werkt dat prettig, de ander krijgt er een onrustige huid van. We Love The Planet heeft twee nieuwe, vegan deodorants ontwikkeld, waarvan er een met en een zonder baking soda is: Luscious Lime (met) en Sweet & Soft (zonder). Ik ben enthousiast! Ze ruiken lekker en doen hun werk goed op mijn huid.

Wat het low waste maakt

De deodorant van We Love The Planet komt in een klein blikje. Deze kun je heel makkelijk opnieuw gebruiken, of je kunt er iets anders in stoppen.

Aanrader?

Ik ben ervan overtuigd dat de werking van deodorant verschilt per lichaam, maar ik heb nu een aantal natuurlijke deodorants getest en over deze ben ik het meeste tevreden. Als mijn Luscious Lime op is, ga ik er zeker een nieuwe van kopen!

Je kunt de vegan deodorant voor €12,95 kopen in verschillende winkels, waar WAAR een voorbeeld van is. Ook zijn ze te vinden in de webshop. Let er wel even op dat er ‘vegan’ op het potje staat!

Hebben jullie één of meerdere van deze producten geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie ervan vinden!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie