Home Blog Vegan finds: bananenrepen, natuurlijke tandpasta en een deodorant stick

Vegan finds: bananenrepen, natuurlijke tandpasta en een deodorant stick

door Miriam Groot

In de rubriek Vegan Finds deel ik spiksplinternieuwe, vegan producten met jullie. Deze week zijn dat: de bananenrepen van BanaBar, natuurlijke tandpasta en een natuurlijke deodorant stick van Ben & Anna.

Hier vind je de vorige Vegan Finds.

Wohoooo, ik heb weer wat nieuwe producten getest en wil daarover graag mijn mening met jullie delen. Deze vegan bananenrepen, tandpasta en deodorant vond ik op Veggie World in Utrecht.

Bananenrepen van BanaBar

Gedroogde banaan

Ik heb vele fruit- en notenrepen geprobeerd in mijn leven. Vaak zijn ze gemaakt op basis van dadels, maar nooit eerder proefde ik een vegan reep op basis van gedroogde bananen. De bananen in de BanaBar maken deze reep energierijk, maar ook heerlijk zoet. Er zitten geen toegevoegde suikers in – en dat is ook absoluut niet nodig.

Biologische bananen

De bananen voor de repen worden biologisch verbouwd in Ecuador. Daarbij zet BanaBar zich in voor gelijke en goede lonen voor de bananenboeren. Fantastisch!

De soorten

De bananenrepen van BanaBar komen in de smaak Cacao & Hazelnut en Goji & Chia. Mijn favoriet is die met hazelnoten en cacao, al vind ik de bite van de chiazaadjes in de andere ook heel lekker.

De fruit en notenrepen van BanaBar zijn te koop in verschillende biologische winkels. Ook kun je ze via banabar.com in bulk kopen (vind ik heel handig). Daar kosten ze €18,90 per 10 stuks.

Tandpasta van Ben & Anna

Tandpasta uit een potje

Dit is nieuw voor mij: tandpasta uit een potje! Ben & Anna uit Berlijn hebben deze natuurlijke, ecologische en vegan tandpasta ontwikkeld met verrassende ingrediënten als duindoorn, kamille, kaneel en calcium voor glanzende tanden. Met het houten spateltje smeer je de tandpasta op je tandenborstel.

Niet te zoet

Ben & Anna hebben verschillende soorten natuurlijke tandpasta in potjes gemaakt, zoals White (voor wittere tanden), Black (zwarte tandpasta met actieve kool), Cinnamon (met kaneel dus) en Sensitive. Ik heb de Sensitive getest. Deze bevat kamille en reinigt op een zachte wijze de mond en tanden. De tandpasta is niet zo zoet, wat ik heel prettig vind. Wel valt het me op dat deze tandpasta minder schuimt dan anderen, maar dat hoeft volgens mij geen probleem te zijn.

Je koopt de natuurlijke, less waste tandpasta van Ben & Anna vanaf €6,99 bij o.a. Holland & Barrett en Big V Store.

Deodorant stick van Ben & Anna

Natuurlijke deodorant

Al een tijdje maak ik dankbaar gebruik van natuurlijke deodorant op basis van kokosolie. Vaak komt dat in potjes, maar ik vind dat vrij onhandig. Dan moet je met je vingers wat van die hard geworden kokosolie uit het potje peuteren en dan gaat het onder je nagels zitten… Liever heb ik een deodorant stick. En bofkont die ik ben: dat bestaat! Deze deodorant stick van Ben & Anna is wat ik zoek. Zonder parabenen, 0% aluminium en geschikt voor vegans.

Verschillende geuren

Zelf koos ik voor de ontspannende variant met lavendelgeur, maar er zijn veel meer soorten van de natuurlijke deodorant sticks. Denk aan neutraal, limoen, grapefruit, vanille… En dan zijn er ook nog drie varianten voor de gevoelige huid. In totaal zijn er (op het moment van schrijven) precies tien geuren. Ik zou zeggen: ga eens op zoek en kijk welke geur bij jou past!

De natuurlijke deodorant stick van Ben & Anna is bij o.a. Holland & Barrett en Big V Store te koop vanaf €7,99.

Hebben jullie één of meerdere van deze producten geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie ervan vinden!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie