Home Blog Vegan Stories: Interview met Food Journey and Happiness

Vegan Stories: Interview met Food Journey and Happiness

door Miriam Groot

In de serie Vegan Stories vraag ik mede-bloggers het hemd van het lijfDeze keer is dat: Kim van Food Journey and Happiness. We praten over gesponsorde content, vegan reizen en lekker eten. Lees snel verder!

Wie is Kim, hoe zouden jouw vrienden je omschrijven?

“Vrienden zien mij als een enthousiaste, gestructureerde regelaar die, als ze iets voor ogen heeft, er absoluut voor gaat! Maar ook als een sociaal, lief en gezellig persoon die in is voor een feestje.”

Wanneer en waarom ben je veganistisch geworden? Hoe heeft deze reis eruit gezien, waar had je moeite mee en waarmee juist niet?

“Drie jaar geleden ben ik overgestapt op een plantaardige leefstijl, nadat ik zo’n acht jaar vegetariër ben geweest. Ik ben hier zo blij mee! Behalve dat ik het gevoel heb iets goeds te doen voor de dieren, het klimaat en de wereld, zit ik lekkerder in mijn vel en voel ik me gezond. Ik moest wel even opnieuw de weg zien te vinden, zowel in de keuken als met het boodschappen doen (lees: ik was drie keer zo lang bezig in de supermarkt en checkte alle nieuwe verpakkingen en producten op dierlijke ingrediënten). Ik heb destijds meegedaan aan de Vegan Challenge en na een maand was er geen weg terug meer. Beste keuze ever!”

Merk je dat jouw keuze invloed heeft op de mensen om je heen?

“Jazeker! Roger, mijn partner, is sinds een jaar vegetariër en ook familie en vrienden zien wat voor lekkers wij allemaal eten. Ze zijn er vooral benieuwd naar. Ik kook regelmatig plantaardig voor vrienden en zij doen dit ook voor mij. Ze staan ervoor open en laten me vaak weten wanneer ze weer eens iets vegans hebben gemaakt.”

Wat is jouw allerbeste vegan tip?

“Volg een keer de Vegan Challenge voor een maand. In deze maand zie je hoe makkelijk en lekker het is om plantaardig te eten. Tuurlijk, in het begin is alles even anders en wennen, maar na een paar maanden is het als vanzelf. Je voelt je fitter en gezonder en dat alles zonder dierenleed!”

Zijn er ook absolute don’ts wanneer je wil overstappen naar een vegan leefstijl?

“Maak je niet te druk. Als je wilt overstappen naar een vegan leefstijl en het gaat een keer mis bij het lezen van een etiket of bij een etentje: maak je niet te druk. Dat soort dingen gebeuren in het begin. Je doet je best en op een gegeven moment weet je precies wat wel en niet kan en hoe je etentjes buiten de deur aan moet pakken.”

Wat zit er in jouw ultieme boodschappenmandje?

“Dat vind ik moeilijk. Ik heb heel veel ultieme boodschappenmandjes! Van een heerlijke Italiaanse pasta tot aan een Aziatische bowl, maar ook van een lekkere vegan burger met frietjes word ik blij! En laten we homemade taartjes en bananenbrood niet vergeten! Alle ingrediënten voor deze recepten, dus.”

Choco bananenbrood van Food Journey and Happiness

Waar gaat Food Journey and Happiness over?

“Ik deel plantaardige recepten op mijn blog, maar ook vegan hotpots komen voorbij. Daarbij deel ik mijn guilty pleasures en onze roadtrips met onze bus (met bijhorend heerlijk eten in bijvoorbeeld Italië).”

Wat maakt jou uniek in wat je doet?

“Ik ben wie ik ben en ik blijf mezelf.”

Wat vind je het allerleukst om te doen met Food Journey and Happiness?

“Lekker in mijn keuken koken en bakken en deze recepten delen. Het laten zien dat vegan eten helemaal niet lastig is, maakt me blij!”

Met jullie busje reizen jullie flink wat af. Wat is je favoriete bestemming tot nu toe?

“Italië! Ik hou van Italië. De mensen, de natuur, de steden en natuurlijk het heerlijke eten.” 

Waar gaat de volgende reis naartoe?

“Geen idee. We plannen eigenlijk nooit iets, maar kijken een week van te voren wat het weer op een bepaalde bestemming wordt. Daar waar het mooi is, gaan we heen. We hebben wel altijd een aantal ideeën, dus het kan dit jaar Noorwegen worden, maar wie weet gaan we naar Zweden, Polen of Tsjechië. Of een combinatie hiervan.”

Werk je wel eens samen met bedrijven? Zo ja, wat is de leukste samenwerking die je tot nu toe gehad hebt? En wat maakte het dan zo leuk?

“Ik werk zeker samen met bedrijven. Ik heb niet specifiek een leukste samenwerking. Ik hou ervan als het contact met een bedrijf als vanzelf gaat en we beide dezelfde visie hebben: de wereld een stukje groener maken!”

Hoe ga je om met bedrijven die geen budget hebben voor een samenwerking?

“Dat ligt helemaal aan hoe de situatie is, welk bedrijf het is, hoe lang de samenwerking is en wat er verwacht wordt. En of we dezelfde visie delen. Als ik echt enorm enthousiast ben over een bepaald product en hier absoluut iets in zie, dan kan ik er ook zonder budget voor gaan. Gunfactor!”

Kim Food Journey and Happiness

Wat is het grootste compliment dat je ontvangen hebt van een volger?

“Dat volgers zien dat het inderdaad leuk, lekker en helemaal niet moeilijk is om plantaardig te eten.”

Ontvang je wel eens kritiek? Zo ja, wat is die kritiek en hoe ga je hiermee om?

“Tuurlijk, er zijn altijd mensen die iets ergens van vinden. Bijvoorbeeld mensen die iets vinden van een vegan leefstijl. In het begin vond ik dit lastig, maar ik zie en hoor van mede-vegan foodies om mij heen dat deze mensen er altijd zullen zijn. Ik heb het geaccepteerd en kan het nu prima loslaten, gelukkig. Ik sta waar ik voor sta.”

Wie is jouw allergrootste voorbeeld? Wat heb je van deze persoon geleerd?

“Poehhhh… Ik was vroeger (en nog) enorm fan Moby en de geweldige muziek die hij maakt. Toen ik me drie jaar geleden steeds meer ging verdiepen in het veganisme, kwam ik erachter dat Moby dus al dertig jaar vegan is! Geweldig wat deze man allemaal doet voor de dieren en een betere wereld. Hij runt ook een 100 procent plant based restaurant in Los Angeles. Alle opbrengsten hiervan gaan naar organisaties die zich inzetten voor dieren, zo mooi! En dat in combinatie met zijn muziek. Beetje mijn held wel, ja!”

Heb je nog toekomstplannen met Food Journey and Happiness? Leuke samenwerkingen, of zijn er dingen waar je van droomt?

“Ik ben momenteel bezig om lekkere en gezonde tussendoortjes zoals bananenbrood, granolarepen, vegan lions, healthy snickers en blissballs op bestellling te bakken voor mensen in mijn omgeving. Dit vind ik zo leuk om te doen en hoop dat ik dit in de toekomst uit kan breiden.”

Wat is jouw favoriete

Eetadres: “Konijnenvoer in Arnhem.”
Gerecht: “Pasta en Pizza!.”
Instagram-pagina: “@wateetjedanwel, @lisagoesvegan, @veggiereporter, @sytsemonsma, @sofiesenden… En zo kan ik nog wel even doorgaan! Zoveel mooie en lekkere vegan/ groene inspiratie op Instagram.”
Kitchen tool: “Mijn keukenmachine. Ik zou geen dag zonder kunnen.”
Kledingstuk: “Mijn joggingbroek.”
Motto: Happiness is not about more. It’s about less.”

Wat zou je met ons willen delen?

Ultimate List van Food Journey and Happiness

Meer verhalen lezen? Je vindt alle Vegan Stories hier!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie