Home Diner Makkelijke stir fry (in 30 minuten)

Makkelijke stir fry (in 30 minuten)

door Miriam Groot

Stir fry, ook wel roerbakken genoemd, is een techniek waarbij een gerecht op hoog vuur in hete olie wordt gebakken. Deze vegan stir fry maak je met veel groenten als broccoli, wortel en rode kool en een flinke hoeveelheid heerlijke havergrutten. Klaar in 30 minuten!

Op naar het recept!

Havergrutten?!

Ik dit recept gebruik ik havergrutten in plaats van rijst. Ik vind havergrutten echt geweldig! Gezond, voedzaam en stiekem ook wat smaakvoller dan rijst (want daar is het dus een goede vervanger van). Daarbij hoeven havergrutten niet van ver te komen, aangezien haver gewoon in Nederland kan worden verbouwd.

Waar kun je havergrutten kopen?

De havergrutten die ik in dit recept gebruik, komen van Meesters van De Halm. Met De Halm heb ik al een tijdje een samenwerking (zo leuk!). Je vindt dit merk bij de Ekoplaza, maar je kunt de producten ook heel makkelijk bestellen via hun webshop.

Meer recepten met havergrutten?

Ben je net zo dol op havergrutten als ik? Dan ga je deze lente risotto met groene asperges fantastisch vinden!

Makkelijke stir fry (in 30 minuten)

Miriam Groot
Stir fry, ook wel roerbakken genoemd, is een techniek waarbij een gerecht op hoog vuur in hete olie wordt gebakken. Deze vegan stir fry maak je met veel groenten als broccoli, wortel en rode kool en een flinke hoeveelheid heerlijke havergrutten. Klaar in 30 minuten!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Asian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 200 gram havergrutten
 • 1 teen knoflook fijngehakt
 • 1 stukje gember ter grootte van een duim fijngehakt
 • 1 stronk broccoli in kleine roosjes
 • 1 grote wortel in plakjes
 • 80 gram rode kool in dunne reepjes
 • 1/2 tot 1 rode peper in ringen
 • 2 stengels bosui in ringen
 • Flinke scheut sojasaus
 • Sap van 1/2 limoen
 • Versgemalen zout en peper
 • Olie om in te bakken
 • Sesamzaadjes ter garnering

Instructies
 

 • Kook de havergrutten volgens de verpakking.
 • Stoom de broccoli en de wortel in vijf minuten beetgaar.
 • Verhit een pan op het vuur en voeg, wanneer deze heet is, wat olie toe. Fruit hierin de knoflook en de gember. Voeg dan de broccoli, wortel, rode peper en de rode kool toe en bak deze nog zo’n vijf minuten mee.
 • Voeg dan de havergrutten, bosui, sojasaus en het limoensap toe. Bak op hoog vuur voor 3-5 minuten en schep regelmatig om. Breng eventueel op smaak met zout en peper, sojasaus of wat extra limoensap.
 • Serveer warm met wat geroosterde sesamzaadjes ter garnering.
Trefwoord autumn, dairy-free, diner, dinner, fall, lente, lunch, spring, summer, under 30 minutes, vegan, winter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Meesters van De Halm.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie