Home Ontbijt Arepa di pampuna (pompoenpannenkoeken)

Arepa di pampuna (pompoenpannenkoeken)

door Miriam Groot

Een heerlijk, zoet recept voor Antilliaanse pompoen pannenkoeken (arepa di pampuna), maar dan vegan! Ideaal voor op de luie zondag.

Laatst kreeg ik de tip om wat meer vegan gerechten te delen die je niet zo vaak ziet. Dat snap ik wel, want het internet staat vol met veganistische curry’s, pasta’s en cashewnoten cheesecakes. Vandaag dus even wat anders, en wel een recept uit de keuken van de getalenteerde eatwithvegan!

Met dank aan eatwithvegan

Dit recept is dus geschreven door eatwithvegan, die overigens niet alleen recepten maakt, maar ook de lekkerste snacks en gerechten kookt op bestelling. Denk aan vegan arepas met bakbanaan, brownies en wortel cupcakes. Ze zit in Den Haag, dus Hagenezen: ga los! 🙂

Arepa di pampuna

Heb jij de Antilliaanse pompoen pannenkoekjes ‘arepa di pampuna’ al eens geproefd? Zo ja, dan ga je dit recept geweldig vinden, want dan kun je ze eindelijk zelf vegan maken! Zo niet: dit wil je proeven!

Deze zoete pannenkoekjes worden gemaakt met pompoenpuree, plantaardige melk, meel en kaneel. Ook zit er vrij veel bakpoeder in, wat de arepa di pampuna lekker dik en fluffy maakt. Ze hebben een beetje het formaat van American pancakes, maar zijn echt hun eigen gerecht.

Door het beslag roer je rozijnen, maar als je daar niet zo van houdt, kun je ze makkelijk weglaten. De pompoenpannenkoeken zijn vrij zoet, omdat je er ook suiker aan toevoegt. Toch kan ik aanraden om ze met een lekkere drizzle ahornsiroop en eventueel wat plakjes banaan te eten. Eet smakelijk!

Nog meer pannenkoeken?

Vegan arepa di pampuna (Antilliaanse pompoenpannenkoeken)

eatwithvegan
Een heerlijk, zoet recept voor Antilliaanse pompoen pannenkoeken (arepa di pampuna), maar dan vegan! Ideaal voor op de luie zondag.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Dessert
Keuken Antilliaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 250 gram pompoen gekookt en gepureerd
 • 220 milliliter plantaardige melk
 • 265 gram tarwebloem
 • 3 theelepels bakpoeder
 • 3 eetlepels suiker bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 eetlepels appelmoes
 • 3 theelepels kaneel
 • Snufje zout
 • 75 gram rozijnen
 • 2 theelepels vanille extract
 • Olie om in te bakken

Instructies
 

 • Mix alle ingrediënten tot een glad pannenkoekenbeslag. Voeg plantaardige melk toe wanneer het beslag te dik is, of meer meel wanneer het te dun is.
 • Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de kleine, ronde pannenkoekjes (zoals American pancakes) op laag vuur. Keer om wanneer de bovenkant bubbels heeft en in ieder geval aan de buitenkanten droog is. Zo zal de pannenkoek ook aan de binnenkant gaar zijn.
 • Geniet!
Trefwoord breakfast, brunch, dairy-free, dessert, ontbijt, pannenkoeken, summer, sweet, toetje, under 30 minutes, vegan, zoet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
arepa di pampuna foto

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

1 reageren

Annemarie 19 oktober 2020 - 06:29

Zien er zo goed uit! Gaan de rozijnen door het beslag?

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie