Home Diner Basisrecept knolselderijpuree

Basisrecept knolselderijpuree

door Miriam Groot
-

Knolselderij is een uitstekende vervanger voor aardappelen. Je kunt er makkelijk puree van maken. Heerlijk door de stamppot! Deze knolselderijpuree is helemaal vegan en koolhydraatarm.

knolselderijpuree

Goede vervanger van aardappelen

Knolselderij een vergeten groente? Dat zal best, want ik heb het pas herontdekt toen ik net op mezelf woonde in Utrecht. Toen koolhydraatarm helemaal hot was en iedereen een goede vervanger zocht voor aardappelen.

Knolselderijpuree in de stamppot

Van knolselderij kun je namelijk superlekkere puree maken. En ja, een echte Hollander mag natuurlijk in de winter niet zonder puree voor de stamppot komen te zitten. O wee, o wee! 😉

Hoe schil je een knolselderij?

Ik kan niet anders dan toegeven dat een knolselderij er best intimiderend uit kan zien. Er zit vaak nog prut op, de schil is niet egaal en soms zitten er zelfs een soort dikke haren aan. Niet zo sexy, dus.

Je kunt een knolselderij het beste schillen door er gewoon plakken af te snijden met een aardappelschilmesje. Een dunschiller kun je ook gebruiken, maar omdat de schil niet zo egaal is, werkt dat vaak minder goed. Je hoeft de knolselderij niet te wassen voor of na het schillen.

Liever knolselderij roosteren?

Het is ook heel lekker om knolselderij te roosteren in de oven. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je in dit artikel.

Even een shout-out naar mijn lieve moeder, die dit recept voor mij gekookt en bedacht heeft. Thanks mammie! Je bent geweldig 🙂

knolselderijpuree

Knolselderijpuree (vegan en koolhydraatarm)

Miriam Groot
Knolselderij is een uitstekende vervanger voor aardappelen. Je kunt er makkelijk puree van maken. Heerlijk door de stamppot! Deze knolselderijpuree is helemaal vegan en koolhydraatarm.
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Side Dish
Keuken Dutch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 knolselderij
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 grote ui
  • Olie om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Optioneel

  • Bieslook
  • Plantaardige boter

Instructies
 

  • Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Breng met ruim water en een bouillonblokje aan de kook. Laat het pruttelen voor 15 minuten en giet af. Vang een klein beetje bouillon op om het straks nog smeuïger te maken.
  • Snipper tijdens het koken van de knolselderij de ui en bak deze glazig in een beetje olie.
  • Voeg de gekookte knolselderij en ui samen. Pureer met een staafmixer of gebruik een stamper. Voeg eventueel nog wat bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met versgemalen zout en peper.
  • Garneer eventueel met een klontje plantaardige boter en wat verse bieslook.
  • Zie de notities voor een serveertip!

Notities

Deze knolselderijpuree is heel lekker met plantaardige spekjes en paprika. Het volledige recept vind je hier. Gaat ook goed samen met geroosterde pompoen.
Trefwoord autumn, dairy-free, diner, dinner, gluten free, glutenvrij, herfst, less than 10 ingredients, under 30 minutes, vegan, winter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie