Home Blog Boekrecensie: Vegan East

Boekrecensie: Vegan East

door Hester

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken? Ben je vegan of wil je vaker plantaardig eten? Als je deze vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is dit kookboek je op het lijf geschreven. In Vegan East komt de complete oosterse keuken in een plantaardig jasje aan bod, zonder afbreuk te doen aan de geuren, kleuren en smaken waar de oosterse keuken zo bekend om staat.

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Hester Vegan East van Milou van der Will. Benieuwd? Lees snel verder!

Vegan East: liefde voor de oosterse keuken

Meer dan tachtig oosterse gerechten van basissauzen- en boemboes tot streetfood en van een lichte maaltijd tot comfort food… Er is voor ieder type eter en iedere gelegenheid wel een gerecht te vinden in dit veelzijdige kookboek. Milou schrijft met enthousiasme over de recepten. Het moge duidelijk zijn dat de liefde voor de oosterse keuken haar met de paplepel is ingegoten. Dit is gedaan door haar Indische opa en vader. Deze passie lees je terug in het boek. Dat maakt dat je zelf bij het lezen ook enthousiast raakt om de gerechten uit te willen proberen.

Milou slaagt erin je te overtuigen dat de oosterse keuken ook plantaardig heel lekker kan zijn. Dat culinaire tradities niet overboord gegooid hoeven te worden wanneer je plantaardig gaat eten. Van de gerechten in Vegan East geniet je het liefst samen. Dit varieert van een gezamenlijke maaltijd, tot streetfood-to-share, of een verfrissende cocktail tijdens een feestje.

Gek op boekrecensies? Lees dan Maaikes review van Plantaardige melk!

Yuzusap en gochugaru

Vegan East start met een voorwoord waarin Milou haar droom om dit kookboek te schrijven vertelt. Daarna worden handige suggesties gegeven voor producten die niet in je voorraadkast mogen ontbreken. Sommige van deze producten zijn goed bekend. Een aantal van deze producten waren voor mij geheel nieuw. Denk bijvoorbeeld aan ‘yuzusap’ of ‘gochugaru’.

Vegan vissaus

De gerechten zijn overzichtelijk ingedeeld in verschillende hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk geeft je meteen een aantal basisrecepten. Deze kun je vervolgens in de recepten van de daaropvolgende hoofdstukken toepassen. Denk bijvoorbeeld aan vegan vissaus, sichuan chili-olie, boemboe en currypasta.

De maaltijdgerechten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken ‘pittig’, ‘street food’, ‘comfort food’, ‘licht´ en ‘zoet’. Het boek sluit af met een receptenoverzicht en een register waarmee je op een ingrediënt kunt zoeken. Dat is best handig! De recepten staan duidelijk en helder beschreven, en zijn allemaal voorzien van een foto van het gerecht. Door de overzichtelijke indeling vind je snel je weg in dit toch veelzijdige en complete kookboek.

Voor de kook- en eetliefhebber

Vegan East is een kookboek dat op het lijf geschreven is van de kook- en eetliefhebber. Wanneer jij iemand bent die het leuk vindt om te experimenteren in de keuken, en misschien nog wel belangrijker, wilt genieten van je zelfgemaakte gerechten samen met familie en/of vrienden, is dit hét kookboek voor jou. Je zult niet alle ingrediënten in de supermarkt vinden. Een bezoek met een goed boodschappenlijstje aan een toko is dus aan te raden. Ik zou het kookboek niet aanbevelen aan een beginnende kok. Maar wanneer je ook maar een beetje van koken houdt, gaat er een hele nieuwe oosterse keuken voor je open.

Vegan East – Plantaardige gerechten uit de oosterse keuken
Milou van der Will
Good Cook
€25,95
ISBN: 978 94 6143 2391

vegan east achtergrond

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie