Home Glutenvrij Makkelijke Halloween appeltaartjes

Makkelijke Halloween appeltaartjes

door Miriam Groot

Deze Halloween appeltaartjes zijn de griezeligste snacks. Ze zijn vegan, makkelijk en snel te maken. Glutenvrij is mogelijk!

Naar recept gaan
Halloween appeltaartjes

Griezelige Halloween appeltaartjes

Ah, Halloween. Winkels liggen vol met neppe spinnen, enge maskers en borden, bakjes en bekers in de vorm van pompoenen. Uitnodigingen voor verkleedfeestjes verschijnen in je mailbox en ‘of je dan zelf wat eten of drinken mee kunt nemen’ – o wacht, geen feestjes dit jaar. Aiiiiii, da’s jammer.

Maar dat betekent niet dat we het niet lekker spooky kunnen maken in huis én in de keuken. Wat dacht je van deze griezelige, mini Jack-o’-Lantern appeltaartjes? Dé ideale Halloween snack om zelf of met de kids te maken.

Makkelijke Halloween snacks

Eerlijk is eerlijk: ik heb nooit echt aan Halloween gedaan. Wel ken ik het natuurlijk uit de films. Punch met oogballen, kaasstengels in de vorm van vingers… Dat kan ik ook.

Met dit recept gaan we een soort appelflappen te maken in de vorm van een pompoen (Jack-o’-Lantern om precies te zijn). Ik heb dit recept al eens eerder gedeeld, maar dit is een geüpdatete versie. Hij bestaat uit slechts vier ingrediënten, dus het is lekker makkelijk.

Halloween appeltaartjes

Jack-o’-Lantern / pompoen mal

Mocht je, net als ik, niet over een uitsteekvormpje in de vorm van een pompoen beschikken: no worries. Ik heb mijn mal voor je uitgetekend en deze pompoen tekening in dit PDF-bestandje gestopt. Je kunt ‘m downloaden en printen, of overtrekken van je scherm.

Tip: teken met een stift op bakpapier, zodat het papier niet zal kleven op het bladerdeeg. Bladerdeeg is namelijk essentieel voor deze griezelige Halloween appeltaartjes.

Zo gebruik je de mal

Knip beide pompoenen uit, trek ze eventueel over op bakpapier. Snijd de ogen en de mond van de onderste pompoen ook uit. Leg de mallen op je bladerdeeg. Snijd met een scherp mesje (pas op voor de vingers) meerdere pompoenen uit het bladerdeeg. Haal bij de helft ook de ogen en de mond weg uit het bladerdeeg. Dit worden de bovenkanten.

Gek op bladerdeeghapjes? Probeer deze hartige snacks met bladerdeeg dan eens!

Griezelige Halloween appeltaartjes

Miriam Groot
Deze griezelige appeltaartjes zijn de ideale Halloween snacks. Ze zijn vegan, makkelijk en snel te maken. Glutenvrij is mogelijk!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Snack
Keuken Dutch
Porties 6 appeltaartjes

Ingrediënten
  

 • 4 plakken of 1 rol plantaardig bladerdeeg (bijvoorbeeld Koopmans original of Tante Fanny) (eventueel glutenvrij)
 • 1 grote appel
 • 1 tl kaneel
 • 2 el sojamelk

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Gebruik een pompoenvorm of een mal (zie hierboven voor een downloadlink) om pompoenvormpjes uit het bladerdeeg te halen. Je wil een boven- en onderkant, dus als je voor zes taartjes heb je twaalf pompoenen nodig.
 • Gebruik je plakjes bladerdeeg? Rol dan het deeg dat je overhoudt na het uitsnijden uit, zodat je daar nieuwe vormpjes van kunt maken.
 • Maak gezichtjes in de helft van de pompoenen. Dit worden de bovenkantjes.
 • Snijd de appel in kleine blokjes (ongeveer 1/4 cm). Meng deze met de kaneel.
 • Leg op elke achterkant van de pompoenen ongeveer een eetlepel van het appelmengsel. Dit kan meer of minder zijn, afhankelijk van de grootte van je pompoenen. Houd 3/4 cm van de rand vrij.
 • Leg de voorkant van de pompoen er overheen. Maak de zijkanten dicht door ze er met een vork in te drukken. Smeer de bovenkant van de pompoentjes in met de sojamelk voor een bruinere kleur.
 • Bak de appeltaartjes in 20-25 minuten.
Trefwoord appel, autumn, glutenvrij, halloween, herfst, kids, snacks, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie