Home Nieuws Eindelijk! UGG komt met gloednieuwe, plant-based collectie

Eindelijk! UGG komt met gloednieuwe, plant-based collectie

door Willemijn van Elderen

Zeker in de winter zien we ze toch nog al eens voorbij komen; de UGGS. Helaas worden deze makkelijke schoenen altijd gemaakt van merinowol… Niet vegan, dus. Maar er is goed nieuws. UGG komt namelijk met vegan modellen! Weliswaar niet de modellen die we al kennen, maar misschien vind je deze zelfs leuker…

Milieuvriendelijke materialen

Deze schoenen zijn niet ‘gewoon’ vegan. Wat deze schoenen zo bijzonder maakt, is het feit dat ze bestaan uit recyclebaar suikerriet! Suikerriet is een plantje dat afhankelijk is van regenwater. Daarbij haalt het CO2 uit de lucht. Tevens zijn de modellen binnen de plant-based collectie gemaakt van koolstof-neutrale materialen. 

Zomers hip

Er zijn drie modellen verschenen binnen de collectie. Heb je u altijd al eens uit willen pakken met je outfit in de zomer? Dat kan nu! UGG lanceert namelijk platform sandalen en raadt eens…..ZE ZIJN FLUFFY! De fluff is gemaakt van Tencel lyocell, dat op een duurzame manier van eucalyptusbomen wordt gehaald. De zolen bestaan uit suikerriet.

De nieuwe ‘Chukka boots’ bestaan voor een deel uit lyocell, maar de zolen zijn deze keer van een nèt iets ander materiaal. Lactae hevea… gezondheid! Geintje. Lactae hevea it is een soort latex materiaal dat tevens uit bomen komt, in dit geval de ‘Hevea rubber tree’. De bovenkant van de schoen bestaat ook nog eens uit 55 procent katoen en 45 procent hennep.

Lees ook: Tencel: dit moet je erover weten

Gevecht tegen klimaatverandering

Ook het bedrijf UGG ziet in dat we tegenwoordig niet meer om de klimaatcrisis heen kunnen. Het bedrijf geeft aan toegewijd te zijn een aandeel te willen leveren in het gevecht tegen klimaatverandering. UGG ziet in dat het op de markt zetten van dit soort collecties, laat zien wat er allemaal mogelijk is. “Het is een grote stap in onze reis naar een duurzamere toekomst” geeft bestuurder van UGG Andrea O’Donnell aan.

Betere toekomst tegemoet

UGG is zeker bezig met het verbeteren van duurzaamheid binnen het bedrijf. Ze geven aan telkens op zoek te zijn naar duurzame, innovatieve materialen om hun producten beter te maken voor zowel de consument als de planeet. 

Greenwashing of een goede zaak?

Ondanks het feit dat de meest verkochte modellen van UGG dus nog steeds wol bevatten, zijn ze al wel bezig met het verbeteren van hun producten. Hoe kijk jij hier tegenaan? Doet het bedrijf aan greenwashing (zich groener voordoen dat het is), of kunnen we dit beter van de positieve kant bekijken en de duurzame keuzes aanmoedigen? Hoe dan ook: deze zomer kun je flink genieten van deze kleurrijke, fluffy sandalen!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Bron: UGG, Plantbased News

Verder lezen

2 Reacties

Jolanda 21 maart 2021 - 21:27

Positief dat UGG op een milieuvriendelijke manier schoenen maakt die vegan zijn. Ik mis info over schoonmaken/onderhoud. Nu lijkt me dat ‘fluffy’ erg snel ‘muddy’ wordt en dan… dag duurzaamheid?

Reageer
Miriam Groot 21 maart 2021 - 22:11

Interessant! Zal de vraag eens voorleggen bij UGG!

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie