Home Blog Boekrecensie: BOSH Hoe leef je vegan?

Boekrecensie: BOSH Hoe leef je vegan?

door Britt

Wat zou je krijgen als je alle informatie voor de beginnende vegan zou bundelen in één boekje? BOSH heeft een soort zakbijbel ontwikkeld voor iedereen die wil starten met plantaardig eten: BOSH Hoe leef je vegan?

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Britt BOSH Hoe leef je vegan? van Henry Firth en Ian Theasby. Benieuwd? Lees snel verder!

BOSH Hoe leef je vegan?: handleiding voor veganisme

BOSH ken je misschien van hun Facebook filmpjes met lekkere vegan gerechten. Het duo Henry en Ian maakt namelijk vooral op dit platform content. In BOSH Hoe leef je vegan? gaan ze echt in op hoe je meer plantaardig kunt eten, wat voor impact dit heeft en vooral waar je het beste mee kunt starten. Het is geen receptenboek, maar een informatief boek over veganisme (en dan vooral plantaardig eten).

Veel info in een klein boekje

Het eerste wat me opvalt, is dat het boek wel wat aan de kleine kant is. Met 320 pagina’s staat er zeker veel informatie in, maar het vasthouden van het boek voelt toch anders dan bij grotere boeken.

Het is wel erg fijn om alle informatie gebundeld te zien. Vele beginnende veganisten weten waarschijnlijk al dat je toch veel op Google doorbrengt. Hoe doe je boodschappen als vegan en hoe kook je dan als veganist?
BOSH bespaart je deze moeite door dit boek uit te brengen.

6x vegan apps die je op je telefoon wil hebben

Het boek bestaat uit twee grote hoofdlijnen: Waarom en Hoe?. Deze rode lijnen worden weer opgedeeld in kleinere hoofdstukken. Waarom legt vooral de nadruk op de planeet, gezondheid (voel je fantastisch) en ‘je kunt het’. Ook wordt daarin toegelicht hoe je hierover met anderen kan communiceren. Veelgestelde vragen aan vegans worden hier beantwoord. Het Hoe-gedeelte gaat vooral in op ingrediënten, boodschappen doen, koken, afhalen en zelfs ‘meer dan eten’. 

Strak en minimalistisch

De vormgeving van het boek is, zoals ook andere boeken van Bosh, wat stoerder. Ik vind dat zelf wel erg goed gedaan, omdat ik denk dat het hierdoor ook meer mannen aanspreekt. Het lettertype is wat grover en er staan vrij minimalistische tekeningen in. De inhoud van het boek is dan ook zwart-wit, maar voor de speelsheid zijn wel verschillende fonts gebruikt. 

Plantaardig of vegan?

Het fijne aan dit boek is dat het iedereen kan stimuleren meer plantaardig te eten. Het is niet erg ‘preachy’, want ze moedigen iedereen aan om meer plantaardig te eten, op zijn eigen tempo. Wel kan ik me voorstellen dat de die-hard veganisten dit meer als plantaardig dieet zien, dan echt als veganisme, omdat dit natuurlijk meer omvat. Het boek gaat minder in op dierenwelzijn (het is wel een klein hoofdstuk onder klimaat) en legt vooral de nadruk op gezondheid en klimaat als redenen om te kiezen voor veganisme. 

Perfect voor de beginnende vegan

Mijn eindoordeel is dat dit boek echt goed is voor de beginnende vegan of zelfs voor die ene vriend, moeder of oom die niks snapt van veganisme. Dit boek neemt hen aan de hand mee om de eerste stappen te zetten. Ben je al wat verder als veganist? Dan denk ik niet dat dit boek nog iets voor je toevoegt en zou ik toch aanraden een ander boek uit te kiezen!

BOSH Hoe leef je vegan?
Henry Firth Ian Theasby (BOSH)
Fontaine uitgevers
€20,-
ISBN: 9789059566095

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie