Home Diner Vegan gnocchi met paddestoelen in wijnsaus

Vegan gnocchi met paddestoelen in wijnsaus

door Jedidjah

Zin in vegan gnocchi? Maak het met heerlijke paddestoelen in wijnsaus en veganistische rucolapesto. Binnen dertig minuten staat het op tafel. Genieten!

Vegan gnocchi in de bonus

Proost! Er is weer heerlijke vegan wijn in de aanbieding. En als er iets is dat ik leuk vind, dan is het wel koken met wijn. Een glaasje voor in het eten, een glaasje voor Jedidjah. Ik vind de smaak van wijn vooral superlekker bij pastagerechten. En, alsof het zo had moeten zijn: de verse pasta is ook al in de bonus.

Deze week maak ik voor vegan bonuskoken met Jedidjah gnocchi met paddestoelen in wijnsaus en rucolapesto. Voor dit recept gebruik ik de verse, vegan gnocchi van het AH huismerk, die is deze week 1+1 gratis, maar je zou ook die van Grand’Italia kunnen gebruiken. Die is namelijk ook vegan én 2e halve prijs deze week bij de Albert Heijn. Het gerecht staat binnen een half uurtje op tafel. Ideaal na een lange dag dus. Vergeet je niet een glaasje voor jezelf in te schenken?

Gnocchi zonder wijn

Drink je liever geen alcohol? Je brengt de wijn aan de kook en hierdoor zal de alcohol in de wijn verdampen. Als je dit toch liever niet wil, zou je ook een alcoholvrije wijn kunnen gebruiken. Het gaat in dit gerecht namelijk niet om de alcohol maar om de smaak van de wijn. Er is deze week alleen helaas geen alcohol vrije wijn in de bonus.

Wat is er in de aanbieding:

 • AH verse gnocchi (1+1 gratis) of Grand’Italia gnocchi (2e halve prijs)
 • Terra Vivo Organic Pinot Grigio (1 euro korting)
 • AH Rucola voordeelzak (150 gram, 25% korting)
vegan gnocchi

Dit recept is een recept van Jedidjah. Meer zien van Jedidjah’s fantastische kookkunsten? Check haar Instagram! Warning: het zien van haar foto’s zal je het water in de mond doen lopen. 

vegan gnocchi

Vegan gnocchi met paddestoelen in wijnsaus

Jedidjah
Zin in vegan gnocchi? Maak het met heerlijke paddestoelen in wijnsaus en veganistische rucolapesto. Binnen dertig minuten staat het op tafel. Genieten!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 2 verpakkingen AH verse gnocchi à 400 gram
 • 175 ml Terra Viva Organic Pinot Grigio
 • 2 flinke eetlepels vegan crème fraiche of 100 ml soja kookroom
 • 250 gram kastanjechampignons in plakjes gesneden
 • 150 gram oesterzwammen in grove stukken gesneden
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Voor de pesto

 • 100 gram rucola plus extra voor serveren
 • 15 gram basilicum
 • 2 kleine handjes pitten of noten naar keuze
 • 7 eetlepels olijfolie
 • 1 teen knoflook
 • 2 eetlepels edelgist
 • Peper en zout

Instructies
 

 • Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons een paar minuten met wat peper en zout tot ze wat zachter zijn. Voeg de wijn toe en laat een kwartiertje tot 20 minuten pruttelen.
 • Breng ondertussen water met wat zout aan de kook voor de gnocchi.
 • Maak de pesto door alle pesto ingrediënten in een keukenmachine te malen tot een zachte pesto.
 • Voeg de oesterzwammen toe aan de kastanje champignons met wijn en laat een paar minuutjes mee pruttelen. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de gnocchi af en voeg toe aan de paddenstoelen in wijnsaus en roer de plantaardige crème fraiche of plantaardige kookroom erdoor heen.
 • Serveer de gnocchi in de saus met extra rucola en de pesto.

Notities

Tip: zit er aarde op de champignons? Was ze niet! Champignons zijn net sponsjes en als je ze wast met water, zuigen ze zich vol met dat water en zullen ze geen andere smaken meer opnemen tijdens het koken. Het is de bedoeling dat je de champignons in de wijn laat stoven zodat ze die wijn smaak in zich opnemen. Als ze dus helemaal volgezogen zijn met water, zal dit niet lukken. Is het echt nodig om je champignons schoon te maken? Gebruik dan een champignon of groente borsteltje en borstel de aarde er droog van af, of gebruik een theedoek en wrijf de champignons schoon.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

2 Reacties

Lauri 22 maart 2021 - 14:07

Dit lijkt me een erg lekkere maaltijd! Als ik een tip mag geven, probeer de gnocchi de volgende keer eens te bakken in een koekenpan of in de oven. Zorgt voor een heerlijke bite, echt een aanrader.

Reageer
Miriam Groot 23 maart 2021 - 09:51

Oeh, wat een goed idee!

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie