Home Activisme Zac Efron en Ricky Gervais samen in film tegen dierproeven

Zac Efron en Ricky Gervais samen in film tegen dierproeven

door Willemijn van Elderen

Om de charmes en looks van Zac Efron kunnen we niet heen en de heerlijk sarcastische humor van Ricky Gervais kunnen we ook wel gebruiken. Goed nieuws dus, want op 6 april zullen zij samen te horen zijn in de nieuwe stopmotion film ‘Save Ralph’!

Het verhaal

Het enige nadeel van de film zal dan toch zijn dat hij slechts een paar minuten duurt; kort maar krachtig, dus! De hele film draait om één concept: Dierproeven. Het verhaal gaat over Ralph, een konijn dat in één oog zicht heeft verloren en met een van diens oren niets meer kan horen ten gevolge van de dierproeven. De film is opgebouwd als interview, met als interviewer Ricky Gervais (Night at the Museum). Hierin legt Ralph uit wat voor invloed deze dierproeven hebben gehad op zijn eigen leven én op die van zijn omgeving. Dit alles met als doel om een einde te maken aan dierproeven.

Go Global

Voor een zo groot mogelijke reikwijdte wordt de film in veel verschillende talen vrijgegeven. Hierbij gaat het om Engels, Spaans, Frans, Portugees en Vietnamees. Zac Efron en Ricky Gervais doen dit niet alleen: er wordt gebruik gemaakt van verschillende acteurs die deze talen beheersen.

Zac Efron

Tijd voor actie

Over de hele wereld worden voor dierproeven uitgevoerd voor cosmetica, waarbij dieren veelvuldig blind en/of doof worden. Dankzij vele campagnes van onder andere dierenrechtenorganisatie Humane Society International (HSI) hebben al bijna meer dan veertig landen ervoor kunnen zorgen dat dierproeven beperkt uitgevoerd mogen worden. In een aantal landen is het zelfs verboden!

Wat kun jij doen?

Zoals hierboven al aangegeven, gaat het in dit geval om het testen van cosmetica. Dit is natuurlijk een item wat in grote hoeveelheden word verkocht, gekocht en gebruikt. Wat dat betreft kunnen we zelf al heel veel betekenen.

Tegenwoordig gaan steeds meer make-up merken vegan, of zijn in ieder geval bezig met een vegan lijn. Merken zoals Essence, Catrice, Mua en Revolution zetten zelfs op de items of de producten vegan zijn. Zo staat bij beauty-merk Revolution op de achterkant ‘vegan and cruelty free’. Wanneer we allemaal bewuster onze make-up kopen en op deze labels gaan letten, stijgt de vraag naar vegan en dierproefvrije producten. Hierdoor móeten bedrijven wel hun aanpak veranderen, want de klant is koning(in)!

Save Ralph zal vanaf 6 april online te zien zijn.

Bron: The Beet, Filmtotaal, Vegnews.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

2 Reacties

I Always Loved Nature 21 april 2021 - 20:51

Dit is een echte fijne blog….

Reageer
Miriam Groot 23 april 2021 - 10:00

Wat fijn om te horen, dank je wel!

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie