Home Blog Allereerste 100% vegan groothandel in Nederland is een feit!

Allereerste 100% vegan groothandel in Nederland is een feit!

door Willemijn van Elderen

Als de horeca weer open mag, kunnen we misschien op steeds meer plekken vegan eten vinden. Ondernemer Peter Veldhuizen heeft namelijk een nieuwe groothandel gelanceerd: Vegan Foodservice. Dit is de eerste groothandel in Nederland met een volledig vegan assortiment! 

Vegan groothandel voor iedereen

De onderneming geeft aan zowel binnen de foodservice als binnen de retail een mooi pakket aan plantaardige producten aan te bieden. Op het platform wordt een mooi overzicht opgesteld zodat het voor mensen makkelijker wordt om ook echt te gaan bestellen.

De vegan groothandel stelt dat het niet uitmaakt of je vegan, vegetariër of flexitariër bent. Hoe meer mensen kiezen voor plantaardige voeding, hoe positiever de impact. “Wij geloven in een gezonde en goede toekomst met oog voor iedereen op deze planeet door lekkere en smaakvolle plantaardige gerechten aan te bieden,” aldus de groothandel.

Lees ook: Albert Heijn zegt plastic zakjes vaarwel! Milieuvriendelijke variant in de plaats

Ook voor particulieren

Veldhuizen laat ons weten dat het in de toekomst misschien ook mogelijk wordt voor particulieren om te bestellen. Dit zal dan via een platform genaamd Viva La Vegan te bestellen zijn. In het verleden heeft Veldhuizen al samen met compagnon Leo van der Krogt een bedrijf opgezet met de naam ‘Lekker en Vers maaltijden’. Hiermee werden maaltijden verstrekt aan de kinderopvang.

Inmiddels hebben al meer dan honderd leveranciers zich aangesloten bij de groothandel. “De plantaardige markt is nog relatief klein, maar de vraag en belangstelling naar vegan producten groeit hard,” zegt Veldhuizen. “Niet overal, maar zeker in de randstad is er een opkomende belangstelling.”

Biologisch en vegan

Het uitgangspunt van de onderneming is dat alle aangeboden producten plantaardig én lekker zijn. Mooi meegenomen is het feit dat het overgrote deel van het assortiment biologisch is. Dat is fijn voor de planten en insecten die op die manier op akkers kunnen blijven leven. Lang leve de biodiversiteit!

Hopelijk genieten we binnenkort overal van de biologische, vegan alternatieven.

Bron: Foodclicks, veganbusiness.nl

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie