Home Blog Paul McCartney lanceert kookboek met meer dan 90 plantaardige recepten

Paul McCartney lanceert kookboek met meer dan 90 plantaardige recepten

door Willemijn van Elderen

De eerste die binnen het gezin McCartney een vleesloos gerecht introduceerde, was fotograaf, vrouw en moeder Linda. Het nieuwe kookboek van Sir Paul en dochters Stella en Mary is een ode aan Linda. Linda McCartney’s Family Kitchen bestaat uit haar favoriete gerechten, maar dan in een nieuw jasje.

Niet de eerste keer

Een kookboek uitbrengen is voor de Beatle zeker niet nieuw; tien jaar geleden kwam hij namelijk met het book ‘Meat free Monday’, waarin ook vega recepten te vinden zijn. Het nieuwe boek ‘Linda McCartney’s Family Kitchen: Over 90 Plant-Based Recipes to Save the Planet and Nourish the Soul’ zal worden gelanceerd op 29 juni — nog even wachten dus. We krijgen wel alvast iets om naar uit te kijken. Er is namelijk al bekend dat het boek recepten zal bevatten voor bijvoorbeeld American Pancakes, pad thai en pulled jackfruitburgers!

Heerst in de familie

Natuurlijk hebben Paul en Linda als eerste de toon gezet door in de jaren 1970 als vegetariërs verder te gaan, maar dochter Stella McCartney zet nog een stapje extra door het onderdeel van haar werk te maken. De modeontwerpster heeft zich laten inspireren door het boek van Jonathan Safran Foer: ‘Het klimaat dat zijn wij’. Stella was al voor een langere tijd vegetariër, dierenactiviste en heeft nooit dierlijke materialen in haar ethisch verantwoorde collecties gebruikt.

Mary, Paul and Stella McCartney. (Photo: © 2017 MPL Communications Ltd)
Mary, Paul and Stella McCartney. (Photo: © 2017 MPL Communications Ltd)

In Stella’s nieuwe collectie genaamd ‘Force of nature’ gebruikt ze korte, sterke teksten die in het boek terug te vinden zijn. De materialen in de collectie zijn milieuvriendelijk, zoals biologisch katoen, linnen en hergebruikt kasjmier dat afkomstig is van pre-consumer textielafval.

Ook Mary McCartney zet zich in voor dierenrechten. De vegan fotograaf is het gezicht van Green Monday, een organisatie die zich binnen Azië inzet voor milieubewuste keuzes en vaker plantaardig op het menu.

Linda McCartney Foods

Vrouw en fotografe Linda overleed in 1998, maar startte in 1991 een bedrijf om vegetarisch eten te promoten. Ze schreef kookboeken en creëerde ze een productreeks ingevroren vegetarische maaltijden. Deze maaltijden zijn beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Ierland, Australië, Nieuw Zeeland en zelfs Zuid-Afrika!

Wanneer het kookboek van de McCartney’s uit is, zullen we het je laten weten met een boekrecensie!

Bron: Thailand Tatler, Linda McCartney Foods, HetKanWel, Plantbased News

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie