Home Blog Vegan Masters verovert naast Nederland nu ook België!

Vegan Masters verovert naast Nederland nu ook België!

door Willemijn van Elderen

Goed nieuws! Vegan Masters, het 100 procent plantaardige food concept afkomstig uit Nederland, gaat nu ook België verwennen met vegan kant-en-klaar maaltijden! Inwoners uit Vlaanderen en Brussel kunnen vanaf nu in de webshop een bestelling plaatsen, die netjes op de deurmat zal worden bezorgd. 

Ruim assortiment aan kant-en-klare maaltijden

“Wij willen zoveel mogelijk mensen motiveren om vaker 100 procent plant-based te eten. Dat doen wij door maaltijden te leveren die zo lekker zijn dat je vlees of vis helemaal niet mist,” vertelt mede-oprichter van Vegan Masters Danny Galiart. Om deze reden is er ook een ruim aanbod aan vegan gerechten voor ieder moment van de dag. Zij bieden namelijk vijftig verschillende koelverse maaltijden aan, in vijftien verschillende categorieën. Er is ook gedacht aan verschillende soorten gerechten. Verschillende masterchefs hebben de meest gemakkelijke maaltijden ‘geveganized’. Denk hierbij aan sushi, pizza, burgers, curry’s en stamppot. 

Zes procent van de Belgen is vegetariër, tegenover twee tot 4,5 procent in Nederland

Vegan Masters naar België

Volgens Galiart is het een logische stap om nu uit te breiden naar België. Zo geeft hij aan: “Zes procent van de Belgen is vegetariër, tegenover twee tot 4,5 procent in Nederland”. Het aantal flexitariërs en veganisten gaat echter gelijk op. Vegan Masters heeft een aantal doelen gesteld en de uitbreiding naar België kan helpen die doelen te behalen. Om te beginnen is het de missie van Vegan Masters om álle consumptiemomenten te veganizen. Hiernaast willen ze meer dierenlevens besparen en de milieu-voetafdruk verkleinen.

Lees ook: Vegan sushi bestellen is nu mogelijk, SushiPoint zet de eerste stap + review

Milieubewust en ambitieus 

In het eerste jaar van de oprichting (2019) heeft Vegan Masters al heel wat weten te besparen. Zo is de hoeveelheid CO2 dat bespaard is gebleven gelijk aan 84.500 kg. Ook is er 16.186.000 liter aan water bespaard en maar liefst 1400 dieren in leven gebleven dankzij de kant-en-klaar maaltijden. Hier stopt het niet voor Vegan Masters. Het bedrijf heeft namelijk voor het jaar 2024 nieuwe doelen gesteld. Zo wil Vegan Masters in de aankomende drie jaar in totaal 18.1 miljoen kilo CO2, 3.1 miljoen m3 water en 165.000 dierenlevens besparen. 

Danny Galiart en Kirsten Gielen
Danny Galiart en Kirsten Gielen

Hoe het begon

Vegan Masters is in 2019 in Nederland opgericht door Danny Galiart en Kirsten Gielen. Galiart is al ruim dertig jaar werkzaam in de pizza industrie. Tien jaar geleden besloot hij al vegetariër te worden, maar na het zien van de documentaire ‘Cowspiracy’ in 2018 was hij om. Hij werd veganist. Galiart was bewust bezig met alle milieuveranderingen die plaatsvinden en bezorgd om het welzijn van dieren. Om deze redenen daagde hij niet alleen zichzelf uit, maar ook andere chefs om de allerlekkerste en makkelijkste vegan gerechten, snacks en desserts te maken. En zo werd Vegan Masters geboren!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie