Home Blog Vivera overgenomen door giga voedselproducent JBS uit Brazilië

Vivera overgenomen door giga voedselproducent JBS uit Brazilië

door Willemijn van Elderen

Vleesopvolgerproducent Vivera is in Nederland al sinds 1990 bezig met haar missie om mensen minder vlees te laten eten. Hun slogan is daarom: “het leven is mooier als je minder vlees eet”. Spoedig zal deze slogan ook in het Baziliaans vertaald moeten worden, aangezien Vivera overgenomen zal worden door de op één na grootste voedselproductent; JBS.

Vivera overgenomen door JBS

Eerder werd al bekend dat Vivera te koop stond voor enkele miljoenen euro’s. Er waren al wat bedrijven geïnteresseerd in de overname, maar JBS werd de gelukkige en heeft daar uiteindelijk 341 miljoen euro voor neergelegd. Dit inclusief de drie fabrieken en het Research & Development-centrum. De overname versterkt de verkoopmogelijkheden op de wereldmarkt, zeker nu de vraag naar deze producten wereldwijd doorgroeit. “Deze overname is een belangrijke stap om ons wereldwijde platform voor plantaardige eiwitten te versterken. Vivera zal JBS een sterke positie geven in de plant based sector, met technologische kennis en capaciteit voor innovatie.” Aldus Gilberto Tomazoni, Global CEO van JBS.

“Deze overname is een belangrijke stap om ons wereldwijde platform voor plantaardige eiwitten te versterken”

Over vivera

Het bedrijf Vivera gaat al mee sinds 1990. Inmiddels verkopen ze meer dan vijftig producten in wel 30.000 supermarkten, verspreid over 25 verschillende Europese landen. De producten zijn voornamelijk populair in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen maanden zijn er veel nieuwe producten verschenen, tegelijk met de nieuwe verpakkingen. Met een omzet van 85 miljoen euro in 2020, blijft de markt voor vleesopvolgers gestaag groeien. In totaal is in datzelfde jaar de vraag naar vleesvervangers gestegen met 32 procent.

JBS S.A

JBS is het op één na grootste voedingsbedrijf, na Unilever uiteraard, en wat betreft dierlijke eiwitten het grootste. Naast voedsel investeert het Braziliaanse JBS in verschillende andere industrieën en bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn leer, biodiesel, natuurlijke verpakkingen, oplossingen voor het beheer van vast afval en recycling.

JBS heeft een wereldwijde reikwijdte en past het voedings-assortiment aan op bevolkingsgroepen en -typen in verschillende landen. Het gigabedrijf heeft kantoren en productie-eenheden verspreid over verschillende continenten, in landen zoals Brazilië, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en China. In Brazilië werken meer dan 145.000 werknemers. Dit maakt het bedrijf een van de grootste particuliere werkgevers van Brazilië. 

Bronnen: Vivera, Nu.nl en Volkskrant

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie