Home Beauty en verzorging Adidas maakt vegan Stan Smith schoenen van paddenstoelenleer

Adidas maakt vegan Stan Smith schoenen van paddenstoelenleer

door Willemijn van Elderen

Een tijd terug werd al bekend dat Adidas duurzamere schoenen ging produceren met als basis het (hoogwaardig) gerecyclede materiaal primegreen. Deze zijn inmiddels al te koop bij verschillende (online) shops. Adidas zet nu de volgende stap. Zo is bekend geworden dat Adidas de klassieke Stan Smith tennisschoenen gaat produceren, met deze keer vegan paddenstoelenleer als fundament!

Vegan Stan Smith schoenen van een nieuwe innovatie

De vegan Stan Smith Mylo, zoals de schoen zal heten, zal de eerste schoen zijn die wordt gemaakt met het paddenstoelenleer genaamd Mylo. Dit is een geheel nieuwe ontdekking op het gebied van materiaalgebruik. De basis van dit materiaal bestaat uit dus paddenstoelen, desalniettemin is het verschil tussen dit materiaal en echt leer nauwelijks te onderscheiden. Het oogt en voelt hetzelfde als leer; stevig, zacht en soepel dus!

The three loop stategy

Adidas wil veranderen. Daarom heeft de firma het een plan opgezet: The three loop strategy. De schoenengigant heeft de intentie om gebruik te maken van hun nieuwe innovaties om daarmee bij te dragen in de vermindering van plastic afval, waarmee onze oceanen vervuild raken. Door middel van dit 3-stappen-plan wil Adidas actie ondernemen.

Lees ook: 9 makkelijke tips om minder plastic te gebruiken

Stap één of ‘Loop 1’ houdt in dat er gebruik gemaakt wordt van gerecyclede materialen. Sinds 2015 werkt Adidas al samen met milieubeweging ‘Parley for the oceans’. Stap 2 of ‘Loop 2’ staat voor ‘make to remake’. Dit wil zeggen dat Adidas liefhebbers hun schoenen versleten mogen inleveren om er vervolgens nieuwe producten van te maken!

De laatste ‘loop’ gaat over de samenwerking met de natuur, oftewel: ‘made with nature’. Binnen dit proces gaat het om gebruik van recyclebare materialen en natuurlijke processen. Deze aanpak vindt Adidas belangrijk, zodat wanneer enig vorm van deze materialen in de natuur belandt, er minimale tot geen schade zal zijn. De nieuwe Stan Smith Mylo is een schoen die gecreëerd is met behulp van deze ‘three loop strategy’.

Over Adidas Stan Smith schoenen

De Stan Smith, ook wel de iconische Adidas tennisschoen, behoort tot de klassieke Adidas schoenen. De eerste variant werd in 1965 gelanceerd onder de naam ‘Adidas Robert Haillet’, naar de Franse tennisspeler Robert Haillet. In 1978 werd de naam veranderd naar Stan Smith, een Amerikaanse tennisspeler die actief was in de jaren ’60 tot ’80.

De schoen onderscheidt zich van andere Adidasschoenen doordat het de drie bekende strepen niet draagt, maar drie rijen van gaatjes voor ventilatie.

“Door de iconische Stan Smith te maken met Mylo-materiaal, laat Adidas de verreikende potentie van dit materiaal zien”

In samenwerking met Bolt Threads

De schoen kan op de markt komen dankzij de samenwerking met biotechbedrijf Bolt Threads. Samen met dit bedrijf wil Adidas werken aan een duurzamere toekomst. Adidas is druk bezig geweest met materiaal-innovatie om te kunnen zorgen dat de planeet niet hoeft te schikken als het op materiaalgebruik aankomt. “Door de iconische Stan Smith te maken met Mylo-materiaal, laat Adidas de verreikende potentie van dit materiaal zien,” zo vertelt Jamie Bainbridge, VP Product bij Bolt Threads. “We zijn verheugd om het Adidas samen te werken in een partnerschap dat innovatie werkelijkheid maakt. Dankzij de begeleiding en de diepgaande, technische expertise van het Adidas-team heeft Mylo de kracht en prestaties bij het maken van geweldige schoenen.”

Adidas zet, deze keer samen met Bolt Threads, wederom een stap richting een duurzamere toekomst. Wanneer de schoenen op de markt komen is nog niet bekend. Kijken jullie uit naar de komst van de schoenen? Laat ons weten wat je denkt!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie