Home Blog Wereldrecord in België: Grootste vegan cake ooit!

Wereldrecord in België: Grootste vegan cake ooit!

door Willemijn van Elderen

Een Belgische Bakkerijschool heeft in samenwerking met Alpro een wereldrecord gevestigd mt een vegan cake van maar liefst 495 kilo!

Wereldrecord vegan cake

De Belgische bakkerijschool uit Brugge kreeg van Alpro de vraag of zij het leuk zouden vinden om samen met professionele vegan taartenbakker Chez Mariette de uitdaging aan te gaan om de grootste vegan cake ooit te bakken. Natuurlijk, dacht praktijkleraar Hans D’heer! Zo stond Alpro samen met D’heer, leerlingen van Ter Groene Poorte, Chez Mariette en nog een aantal taartenbakkers aan de start van een nieuw wereldrecord.

Weken werk

Het team was al enkele weken bezig met het project. Zo hebben zij al in de paasvakantie voorbereidingen getroffen om de cake te kunnen bakken. Deze werd een paar dagen gekoeld om alles in één keer op te kunnen bouwen. Op 21 april werd het wereldrecord van de grootste vegan cake gebroken.

Lees ook: Kokos-citroencake met courgette (vegan)

Meer dan alleen mooi

Het werk dat in de cake is gestoken, is niet alleen naar de presentatie en vormgeving gegaan. Hij valt namelijk ook erg in de smaak! D’heer maakte zelfs de befaamde opmerking “je proeft niet eens dat er geen ei in zit”. De daadwerkelijke smaak van de gigantische cake was vanille met een vleugje appel, crunchy hazelnoot, bresiliennenootjes en chocolade tussen de laagjes cake.

“Vegan komt steeds meer op de kaart te staan, dus moeten we als toonaangevende voedingsschool inspelen op de trends die zich voordoen in de maatschappij”

Innovatiecentrum voor voeding

Voor zowel de school als de leerlingen is het een fantastische prestatie. “Het is mooi voor de school en de leerlingen én het bewijst nogmaals dat Ter Groene Poorte een innovatiecentrum voor voeding is,” aldus Hans D’heer. De school geeft aan mee te willen gaan in de ontwikkelingen op het gebied van voeding. Zo gaat Hans verder: “Vegan komt steeds meer op de kaart te staan, dus moeten we als toonaangevende voedingsschool inspelen op de trends die zich voordoen in de maatschappij”. 

Niets weggegooid

Er zijn geen dierlijke producten verwerkt in de cake, waardoor het niet alleen een grote overwinning is voor de school, maar ook voor dier, mens en planeet. Om verspilling te besparen is de overgebleven cake geschonken aan, Too Good To Go, een organisatie tegen voedselverspilling, en aan verscheidene andere voedselcentra.

Bron en beeld: Bakkerswereld

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie