Home Blog “Red, Red Wine” nu realiteit! UB40 lanceert vegan rode wijn

“Red, Red Wine” nu realiteit! UB40 lanceert vegan rode wijn

door Willemijn van Elderen

Ook wanneer je niet van reggae muziek houdt, ken je vast de grote hit van UB40 ‘red, red wine’ wel! De twee muzikanten Ali Campbell en Terence ‘Astro’ Wilson hebben samen besloten de hit om te zetten in actie en lanceren een vegan rode wijn!

Vegan wijn UB40 gebaseerd op een hit

De hit die in 1983 uitkwam wordt vandaag de dag nog op alle radio’s gedraaid. In 1978 werd de band UB40 opgericht door twee werkloze vrienden die beide van reggae hielden. Oud-leden Ali Campbell en Terence ‘Astro’ Wilson besloten dat het nu tijd werd om iets met de liefde voor dit nummer te doen. Daarom lanceren zij een rode wijn in samenwerking met het bedrijf Eminent Life, dat naar eigen zeggen ‘de kunst van goede muziek geniet met een drankje van goede kwaliteit’. En de wijn is nog vegan ook!

“We wilden altijd al onze eigen red red wine lanceren en zijn enorm blij dat we dit nu mogen doen”

Het begon in Bordeaux

Ali Campbell bracht in zijn jongere jaren heel wat tijd door in de wijnranken van Bordeaux om druiven te plukken. Campbell heeft al jaren de droom om samen met Astro, welke tevens een wijnliefhebber is, een UB40 vegan wijn op de markt te zetten. “We wilden altijd al onze eigen red red wine lanceren en zijn enorm blij dat we dit nu mogen doen,” aldus Campbell. Eminent Life heeft de twee geholpen om de droom te realiseren. Het bedrijf nam ze mee terug naar de locatie waar het begon; een klein chateau in Bordeaux. Na heel wat onderzoek, ontwerpen, proberen en proeven is uiteindelijk de droom van de twee muzikanten uitgekomen. 

Lees ook: Disney’s nieuwste cruise schip ‘Disney Wish’ krijgt vegan eten!

Twee varianten

De wijn heeft al een gouden medaille mogen ontvangen van de ‘Concours Challenge Millesime Bio 2020’. Dit is de grootste internationale wedstrijd voor biologische wijnen! De wijn is een combinatie van Merlot en Cabernet. Er is ook nog een goedkopere variant van de wijn verkrijgbaar (deze kost zo’n 25 pond). Deze bestaat uit zowel Merlot en Petit Verdot druiven. “Net zoals in onze muziek zijn we altijd op zoek naar balans en harmonie. De red red wine heeft beide,” geeft Astro aan. Op 11 mei is de wijn gelanceerd. Wanneer, waar en of de wijn in Nederland te koop zal zijn, is helaas nog niet bekend.

Bron: Foodtribe, Wikipedia, Grape vine Birmingham, Challenge Millesime. Beeld: Eminent Life

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen. Maar ook de lekkerste recepten en heel veel andere leuke dingen. Gewoon in jouw mailbox. Tot dan! 

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie