Home Blog Dit is de smaak van de nieuwe vegan Tony’s Chocolonely!

Dit is de smaak van de nieuwe vegan Tony’s Chocolonely!

door Aafje

Tony’s Chocolonely heeft een nieuwe smaak geïntroduceerd — en wat voor een! Het is een pure reep met stukjes karamel, kruimige chocokoek en een vleugje citroen. Een lekker frisse vegan Tony’s Chocolonely reep dus.

Tony’s missie

Tony’s Chocolonely staat natuurlijk bekend om fairtrade chocolade en vooral ook slaafvrije cacao. De cacaoboeren waar ze mee samenwerken, krijgen een eerlijke prijs voor hun cacao. Honderd procent slaafvrije chocolade de norm maken is hun missie. Een enorm belangrijke missie, want helaas hebben er nog te veel cacaoplantages gebruik van kinderarbeid en moderne slavernij. Gelukkig inspireert Tony’s de chocolade-industrie om 100 procent slaafvrij de norm te maken.

vegan tony's chocolonely puur chocokoek citroenkaramel

Vegan Tony’s Chocolonely repen

Dat de nieuwe reep vegan is, is natuurlijk fantastisch, maar helaas is het merendeel van het assortiment niet vegan. Helaas dragen de niet-vegan repen indirect bij aan dierenleed onder koeien in de zuivelindustrie. De meeste pure varianten van Tony’s zijn gelukkig wel vegan, maar deze nieuwe reep komt in de plaats voor een vegan oudje: de puur pecan kokos. Was dit dus je favoriet? Ren dan nog snel naar de winkel om ‘m nog in te slaan! 

Recept: Dubbele chocoladekoeken gevuld met chocolade

Wij hopen natuurlijk dat Tony’s kritisch blijft kijken naar de wereld, nieuwe smaken blijft verzinnen en dat uiteindelijk alle repen 100 procent cruelty-free worden; slaafvrij & vegan. Hoe mooi zou dat zijn! De slogan Crazy about chocolate, serious about people kan dan ook heel makkelijk vervangen worden door Crazy about chocolate, serious about all lives. Graag gedaan, Tony’s. 

Waar en wanneer te koop? 

We willen natuurlijk allemaal eigenlijk maar één ding weten en dat is waar en wanneer de nieuwe vegan Tony’s Chocolonely reep te koop is. Je kunt de reep nu al online kopen via Tony’s eigen online shop, vanaf volgende week bij cadeau- en speciaalzaken zoals de Bijenkorf en Wereldwinkels. Vanaf eind juni ligt de vegan chocolade in de schappen van de supermarkt bij jou om de hoek!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie