Home Blog Boekrecensie: Food Pharmacy – Op jacht naar goede voeding

Boekrecensie: Food Pharmacy – Op jacht naar goede voeding

door Lotte

Een boek vol met informatie over voeding die goed is voor jouw lichaam én voor de planeet – dat is het tweede boek van de Zweedse zussen Lina en Mia in één zin. Alles wat je nodig hebt om jezelf een gezond voedingspatroon aan te leren staat in Food Pharmacy – Op jacht naar goede voeding. Het boek bevat niet alleen recepten, maar ook een schat aan informatie over voedingsstoffen, welvaartsziekten (en vooral hoe je ze kunt voorkomen) en de klimaatimpact van eten, variatietips, praktische handvatten en prachtige illustraties.

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Lotte Food Pharmacy – op jacht naar goede voeding van de Zweedse zussen Lina en Mia. Benieuwd? Lees snel verder!

Food Pharmacy: motiverend en uitdagend

Food Pharmacy is geen boek dat je vertelt hoe je perfect gezond kunt eten en welke producten je moet vermijden. Integendeel: Lina en Mia zijn realistisch en kijken vooral naar de voedingsmiddelen die je aan je huidige eetgewoonten kunt toevoegen. Stap dus af van restricties, diëten en schuldgevoelens, want goede voeding is veel meer dan een blaadje sla! Door middel van het gezondheidsjagerkompas word je uitgedaagd om extra veel groenten, fruit, peulvruchten en volkoren granen te eten. Ook met kinderen kun je hier een leuk spel van maken.

Fijne schrijfstijl en leuke extra’s

De tips van Lina en Mia zitten af en toe vol humor, wat de vele informatie toch een beetje luchtig houdt. Ook is Food Pharmacy een prachtig holistisch boek. Zo begint de inleiding met een meditatieoefening en wordt er door het boek heen steeds benadrukt dat alle lichamen mooi en waardig zijn. Bovendien is veel van de informatie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, al is het jammer dat er geen bronnen vermeld worden. Verder wordt bij ieder recept aangegeven wat de ecologische voetafdruk ervan is (uitgedrukt in de CO2-equivalent). 

Plantaardige recepten met groenten in de hoofdrol

De recepten uit Food Pharmacy zijn een fijne basis voor de beginnende gezondheidsjager. Zo leer je bijvoorbeeld om met een paar ingrediënten smaakvolle dressings en kruidenmixen te maken. Ook zijn veel van de recepten kidsproof en perfect als gezonde vervanger voor minder voedzame snacks. Soms staat er een recept verstopt tussen de informatieve hoofdstukken, maar door het register achterin het boek is alles gemakkelijk terug te vinden.

Lees ook: Boekrecensie: De Vier Seizoenen van Vogel

Schitterende opmaak

Alleen al vanwege de prachtige kaft, wil je dit boek in je kast hebben staan. Food Pharmacy bevat behalve tekst en receptfoto’s ook illustraties die helemaal aansluiten bij groen & gezond genieten. Door de afwisseling van tekst, foto’s, quotes en kleine blokken met tips of weetjes, leest Food Pharmacy heel prettig. Van mij hadden er nét wat meer recepten in mogen staan, maar dat neemt niet weg dat de opmaak vijf van de vijf sterren verdient!

Conclusie

Als je een mooi cadeau zoekt voor de beginnende veganist, dan is Food Pharmacy – Op jacht naar goede voeding een absolute aanrader. Door de combinatie van recepten en achtergrondkennis over voeding en de klimaatimpact ervan, is het een ideaal boek voor iemand die net geïnteresseerd begint te raken in gezondheid of milieu en daar graag meer over wil leren. Doorgewinterde veganisten en klimaatactiviteiten zullen er weinig nieuws uit halen, al is het een goed naslagwerk.

Food Pharmacy – Op jacht naar goede voeding
Lina Nertby Aurell & Mia Clase
Becht
Prijs: €21,99
ISBN 9789023016618

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie