Home Blog Eerste 100% vegan Burger King is een feit! In deze stad kun je ‘m vinden

Eerste 100% vegan Burger King is een feit! In deze stad kun je ‘m vinden

door Ronja van Dijk

Ja echt, de allereerste vegan Burger King op aarde is een feit. Het restaurant is te vinden in Keulen, Duitsland en het vleesch is afkomstig van De Vegetarische Slager aus die Niederlande. 

De Vegetarische Slager x Burger King, bring it on!

Wie op de website van De Vegetarische Slager het verhaal leest van Jaap Korteweg (geboren in Langeweg, leuke fun fact), raakt spontaan ontroerd. Want de liefde voor vlees, levend en wel, overwon zijn liefde voor dood vlees en deed hem besluiten om het anders te doen. Biologisch was een optie, maar eigenhandig slachten? Plantaardig vlees zou het worden, zonder dierenleed, minimale milieubelasting  én zonder in te leveren op de smaak. Want Jaap houdt van vlees en weet dat er meer zijn zoals hij.

Lees ook: Nieuwe vegan burger bij de Burger King: de ‘Vegan Royale’

Allereerste vegan Burger King: resultaat van een man met een missie

In 2010 opende De Vegetarische Slager in Den Haag haar deuren. Bij een crowdfunding in 2015, bedoeld om een echte fabriek te openen, werd er binnen drie weken 2,5 miljoen euro opgehaald! Dat meer succes niet lang op zich zou laten wachten, leek een feit. Na vele supermarkten en restaurants die het vega(n) vleesch al op het menu zetten, New York Pizza die de samenwerking aanging en daarmee de eerste vegan pizza bezorgde, een vegan Whopper die in 25 landen voet aan de grond kreeg, is daar nu, anno 2021, een volledig plantbased Burger King. Het resultaat van een man met een missie!

En voor wie zich afvraagt of je er ook nog een toetje kunt krijgen en een beetje saus bij de Duitse Kartoffel: geen vrees, want ook Ben & Jerry’s en Hellmanns dragen een steentje bij.

vegan burger king opent deuren in keulen
Beeld: Burger King Germany

Recept: Vegan sandwich met bofkipburger en mango

Helaas tijdelijk

Overigens keren na 11 juni 2021 ook de dierenvleesburgers weer terug op het menu in Keulen en zullen de vegan opties blijven. Maar niet getreurd, wie de moeite neemt om het volledige succesverhaal van De Vegetarische Slager te lezen op hun website, weet dat dit pas het begin is van nog heel veel meer moois en dat deze actie ontzettend veel mensen zal inspireren om vlees links te laten liggen. Eet smakelijk!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Bron: De Vegetarische Slager, Burger King Germany

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie