Home Beauty en verzorging Review: vegan Africa Organics shampoo, conditioner en olie voor krullen

Review: vegan Africa Organics shampoo, conditioner en olie voor krullen

door Frida

Wat doe je als je vegan bent en te maken hebt met onhandelbaar kroes krullig haar? Het kan een hele zoektocht zijn naar geschikte vegan producten in zowel de drogisterij als online. De ene shampoo en crèmespoeling pakken qua structuur en geur soms ook beter uit dan de andere. In deze review neemt Frida je mee naar de wereld van Africa Organics. Ze testte een shampoo, een crèmespoeling en een olie voor na het wassen. 

Over Africa Organics

Op de site van Africa Organics is veel informatie te vinden over de achtergrond, ingrediënten en waarden van de vegan verzorgingsproducten. Een fijne en handige bron dus. Zo schrijven ze dat de producten van Africa Organics honderd procent natuurlijk zijn. Er wordt gebruik gemaakt van krachtige, biologische grondstoffen uit verschillende landen in Afrika. Africa Organics is ook EcoCert geaccrediteerd, een certificaat dat de biologische producten inspecteert. De producten zijn verder vrij van chemicaliën, dierlijke grondstoffen, PEG grondstoffen en andere stoffen die een rode vlag krijgen van de EcoCert. 

Oogsten zonder te plukken

De planten die worden gebruikt, zijn ‘wild’ geoogst in zuidelijk Afrika. Dat betekent dat alleen de vruchten worden geoogst die in het wild van de bomen zijn gevallen; ze worden dus niet van de boom ‘geplukt’. Verder zijn de producten gecreëerd en gelanceerd om de bijzondere planten van Afrika en hun werking te delen met de rest van de wereld. 

De producent werkt samen met PhytoTrade Africa. Dit betekent dat de duurzaamheid van de wilde oogsten gewaarborgd is en dat de mensen die oogsten eerlijk en vlot uitbetaald worden. Elke keer als je producten van deze lijn koopt, steun je de lokale economie in verschillende Afrikaanse landen.

Baobab Shampoo en Conditioner van Africa Organics
Beeld: Africa Organics

Lees ook: Hoe duurzaam zijn cashewnoten? Dit moet je erover weten

De Africa Organics test

De producten die ik mocht testen, waren de Baobab shampoo en conditioner en de Marula Hair Treatment oil. Het gebruik was even een puzzeltocht. De Baobab shampoo floepte bijvoorbeeld vrij snel uit de tube, dus wees voorzichtig dat niet alles van je handen glijdt en door het doucheputje verdwijnt.

De crèmespoeling daarentegen is juist heel stevig. Hiervoor heb je zelfs wat meer kracht voor nodig om het uit de tube te krijgen. De olie zit in een klein pompje en is gemakkelijk aan te brengen.

De shampoo en de crèmespoeling zijn goed te verdelen en werden mooi opgenomen door mijn kroezige haar. De shampoo schuimt lekker, maar niet te veel. Je hebt er weinig van nodig. Dat geldt ook voor de crèmespoeling. Hiervan wordt je haar echt heel zacht en soepel. Ik had na het wassen en uitspoelen van beide producten absoluut de olie nodig om het in model te krijgen. Omdat mijn haar zo droog is, zit het zonder een crème eigenlijk nooit goed. De olie was dus erg welkom.

Geur van rooibos 

Als je gewend bent aan producten op basis van amandelgeur, is de rooibosgeur in de Marula Hair Treatment oil even wennen. Eerst dacht ik: dit is niks, want ik hecht erg aan vertrouwde producten. Nu ik het vaker gebruik, vind ik het heerlijk en een fijne afwisseling van de producten die ik voor mijn huid gebruik.

Aanrader?

Ik ben fan! Ik hoefde voor mijn gevoel ook minder vaak mijn haar te wassen, maar dat zal natuurlijk per persoon verschillen. Door de producten van Africa Organics bleef mijn haar langer fris ruiken. De olie gebruik ik wel bijna dagelijks (afgewisseld met andere vegan haarmaskers) om te voorkomen dat mijn haar pluist. Super!

De producten van Africa Organics zijn te koop via www.africaorganics.nl. De Baobab shampoo en conditioner kosten je €13,- voor 200ml, de Marula Hair Treatment oil kost €21,- voor 50ml.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

4 Reacties

Rolf 25 juli 2021 - 06:57

Hoi Miriam, zijn alle producten veganisch?

Reageer
Miriam Groot 26 juli 2021 - 11:05

Hee Rolf, jazeker!

Reageer
Tess 25 juli 2021 - 06:59

Hi Miram, ik heb de laatste tijd last van haaruitval, wat kan ik hier tegen doen? Een vriendin raadde mij aan om dit product https://www.flinndal.nl/beauty/huid-haar-en-nagels te proberen. Heb je hier eventueel ervaring mee? Een ander vriendinnetje zei dat ik het beste gewoon 100% organic kokosnoot olie in mijn haar kan doen.

Reageer
Miriam Groot 26 juli 2021 - 11:08

Hee Tess, oef wat vervelend! Ik heb er geen ervaring mee, maar wel met andere producten van Flinndal (de multivitamine en de salie was ik erg tevreden over). Ik heb ook een tijdje de haarvitamines van OASE geprobeerd, dat vond ik ook heel fijn! Ik heb alleen zelf geen haaruitval, dus voor mij werkte dat vooral versterkend voor het haar. Zelf heb ik lang blond haar dat veel te vet wordt van kokosnootolie. Ik hoop dat je iets gaat vinden dat bij je past!

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie