Home Diner Vegan mezzelune met gegrilde paprika en spinazie

Vegan mezzelune met gegrilde paprika en spinazie

door Jedidjah

Hoe je de vegan mezzelune van Albert Heijn het beste kunt serveren? Met een saus van gegrilde paprika, gebakken spinazie en lekker veel knoflook. Buon appetito!

Bonuskoken met Jedidjah is terug, mét vegan mezzelune!

Zijn we weer! Misschien hebben jullie het gemerkt, maar bonuskoken staat even op een wat lager pitje. Vanaf nu doe ik het ongeveer een keer per maand, omdat ik het echt te druk had. Maar, deze week heb ik weer een mooi bonuskoken recept voor jullie.

Vegan mezzelune met oranje gegrilde paprikasaus en Romeins geïnspireerde geroerbakken babyspinazie met lekker veel knoflook. En dat dan afgemaakt met de nieuwe Italiaanse plantaardige rasp van de Albert Heijn. Ik weet niet of jullie deze al op hebben, maar ik vind ‘m heerlijk!

Wat is mezzelune eigenlijk?

Het zou geen recept van Jedidjah zijn, als je er niet ook gratis wat weetjes over de Italiaanse keuken bij krijgt. Komt-ie: mezzelune betekent letterlijk halve manen. Deze pasta heeft zijn naam, net als vele andere pastasoorten, gekregen vanwege de vorm. Het zijn namelijk net halve maantjes! 

De geroerbakken spinazie is Romeins geïnspireerd, omdat ik tijdens mijn half jaar in Rome helemaal verliefd ben geworden op groenten ‘ripassato’. Deze bereidingstechniek wordt veel in Rome gebruikt, maar iets verder naar het zuiden, richting Napels, zul je het ook nog zien verschijnen.

Bekijk ook: Traditioneel recept: vegan bolognese

Italiaanse ripassato maken

Rome was vroeger een arme stad. Ze moesten daarom een manier vinden om hun goedkope bladgroenten toch voedzaam en smakelijk te maken. En dat doe je natuurlijk het beste met veel olijfolie, knoflook en wat chili. Bij groenten ‘ripassato’ wordt de (blad)groente eerst gestoomd of gekookt en daarna in flink wat olijfolie met knoflook en verse chilipeper of chilivlokken geroerbakt. En lekker dat dat is! Om dit recept nog wat makkelijker en toegankelijk te houden, heb ik de eerste stap van de ‘ripassato’-methode overgeslagen. De spinazie gaat dus gelijk in de olijfolie, maar de smaak mag er nog steeds zijn!

Wat is er in de bonus?

 • AH verse pasta (2e gratis)
 • AH babyspinazie (25% korting)
 • AH paprika (2e gratis)

Bekijk alle vegan aanbiedingen van week 26 hier! Bekijk je dit in een andere week? Check dan hier de nieuwste vegan aanbiedingen.

Mezzelune met gegrilde paprika en spinazie

Vegan mezzelune met gegrilde paprika en spinazie

Jedidjah
Hoe je de vegan mezzelune van Albert Heijn het beste kunt serveren? Met een saus van gegrilde paprika, gebakken spinazie en lekker veel knoflook. Buon appetito!
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
afkoelen 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 2 verpakkingen à 250 gram AH biologisch Mezzelune ceci e lenticchie vegan (of een andere vegan verse pasta, zoals de spaghetti al basilico)
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 5 zongedroogde tomaatjes
 • 4 eetlepels AH plantaardige rasp Italiaanse stijl of 2 eetlepels edelgist, plus extra om te serveren
 • 2 of 3 tenen knoflook
 • 200 gram babyspinazie
 • Flinke scheut olijfolie
 • Peper en zout
 • 2 theelepels gedroogde chilivlokken

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de 2 paprika’s in een ovenschaal of op een bakplaat. Rooster de paprika’s in de voorverwarmde oven, ongeveer 45 min tot ze lekker zacht zijn. Draai halverwege om. Ze mogen zwart blakeren, aangezien je de schil toch gaat verwijderen.
 • Neem de paprika’s uit de oven als ze zacht zijn geworden en plaats ze op een bordje. Dek af met wat aluminiumfolie en zet een half uur in de koelkast om af te koelen. Je dekt de paprika’s af zodat ze gaan ‘zweten’, waardoor het daarna makkelijker wordt om de schil te verwijderen.
 • Breng water aan de kook voor de pasta. Als de paprika’s zijn afgekoeld, haal het zwartgeblakerde schilletje eraf en verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Doe de schoongemaakte paprika’s met 1 teen knoflook, de zongedroogde tomaat, 4 eetlepels plantaardige rasp en 150 ml water in een blender en blend tot een gladde, zachte saus.
 • Pel een teen knoflook (of 2) en snijd in dunne plakjes. Verhit een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit de knoflook voor een paar minuten. Voeg hier de chilivlokken en spinazie aan toe en roerbak een paar minuten op zacht vuur.
 • Verwarm de paprika saus op zacht vuur in een steelpannetje onder regelmatig roeren.
 • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar.
 • Serveer de pasta met de geroerbakken spinazie en de paprika saus. Maak af met nog meer plantaardige rasp.
Trefwoord comfort food, date night, diner, gezond, knoflook
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Mezzelune met gegrilde paprika en spinazie

Verder lezen

5 Reacties

Annemarie 27 juni 2021 - 21:56

Oh, klinkt heerlijk!

Reageer
Suzanne 7 juli 2021 - 16:22

5 sterren
Net gemaakt (wel op de luie mensen manier met gegrilde paprika’s uit pot), heerlijk!
Bedankt voor het recept! 🙂

Reageer
Miriam Groot 8 juli 2021 - 10:16

Zooo leuk om te horen!

Reageer
Michèle Leeman 19 juli 2021 - 11:16

4 sterren
Het was heel lekker en snel, met gegrilde paprika’s uit een pot. Maar 1 theelepel Chili Flakes was echt al heel pittig. Van de spinazie blijft niet veel over, je kunt daarvan rustig meer nemen.

Reageer
Miriam Groot 19 juli 2021 - 16:38

Goede feedback, fijn dat je genoten hebt!

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie