Home Blog Globetrottertje BBQ: een wereldreis rondom de barbecue!

Globetrottertje BBQ: een wereldreis rondom de barbecue!

door Miriam Groot

Reis de wereld rond met mijn nieuwste Globetrottertje BBQ! Een pakket voor zes thema-avonden met 18 vegan barbecuerecepten en 45+ muziek-en filmtips om thuis nieuwe culturen te ontdekken (voor zover dat mogelijk is, natuurlijk). En nog duurzaam ook!

Nieuw: Globetrottertje BBQ!

Wat ben ik trots! Ik kan eindelijk delen waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest Na de eerste editie van Globetrottertje, die vrij goed in de smaak viel, heb ik besloten om een tweede deel te maken. Wederom zes thema-avonden voor jong en oud met veganistische recepten van over de hele wereld met bijpassende muziek en films, maar ditmaal met een thema: barbecue!

Leuk om te doen tijdens de vakantie

Met het cancelen van grote festivals en voor velen het moeizaam op vakantie kunnen dit jaar, leek mij dit ideaal als avondbesteding in je vakantie. Toch nog op reis, proeven uit een ander land en een klein beetje cultuur ontdekken via films en muziek: dat is wat het Globetrottertje BBQ mogelijk maakt.

Dit beloven zes hele mooie en smaakvolle avonden te worden. Pak je (boodschappen)tas en steek die barbecue maar aan, dan gaan we samen een prachtige reis om de wereld maken!

De spelregels van Globetrottertje

Wanneer je Globetrottertje hebt besteld, zul je een (biologisch) katoenen zakje ontvangen met daarin zes houtschijfjes. Elk houtschijfje draagt een nummer dat verwijst naar een land uit dit boekje. Globetrottertje is eigenlijk heel simpel: wanneer jij zin hebt in een avondactiviteit, trek je een ‘lootje’ uit het zakje (tip: doe dit minimaal een dag van tevoren, zodat je de juiste boodschappen nog in huis kunt halen). Zoek op welk land matcht met jouw lootje, zet een afspeellijst aan dat bij dit land hoort, kies alvast een passende film uit het lijstje met filmtips voor later en steek die barbecue maar aan!

Elk hoofdstuk bevat drie traditionele, maar vegan gerechten uit het betreffende land. Of je het nu doet in je eentje, met z’n tweeën of met een groep: da’s nog eens een leuke manier om een land te leren kennen, toch?

Leuk om te weten: bij elk recept vind je een streepjescode die je met de Spotify-app kunt scannen. Zo kun je direct genieten van de muziek uit het land dat het thema van jouw avond bepaalt!

Globetrottertje zakje

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de nieuwste artikelen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie