Home Blog Boekrecensie: 50x vegan zuivel

Boekrecensie: 50x vegan zuivel

door Rachel Meertens

In 50x vegan zuivel leer je veganistische versies van melk, kaas, boter en andere lekkernijen from scratch te maken.

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Rachel 50x vegan zuivel van Marleen Visser. Benieuwd? Lees snel verder!

50x vegan zuivel, een review

Wanneer je het boek opent, wordt je aandacht direct getrokken door de prachtige foto’s die de recepten ondersteunen. Daarna valt het op dat het boek logisch ingedeeld is, waarbij je eerst basistools leert, waarna je makkelijkere recepten leert maken. Later in het boek kun je diezelfde producten weer gebruiken in een nieuw recept.

Prachtige vormgeving

Zo leer je bijvoorbeeld eerst sojamelk te maken van sojabonen, vervolgens gebruik je dezelfde sojamelk om een sojayoghurt te maken of om deze te verwerken in heerlijke desserts. Het boek 50x vegan zuivel is prachtig vormgegeven en voordat je de recepten leest, kun je eerst handige informatie lezen over de misschien wat vreemdere ingrediënten, zodat je weet wat hun nut is. Zo leer je dus lekker koken, maar leer je ook de ingrediënten die je gebruikt, beter te begrijpen. 

Aanrader?

Wat mij betreft is het boek een heel leuk en handig boek voor wanneer je alles in de keuken helemaal zelf wil maken. Zo weet je precies wat er in je producten zit en leer je de processen van de ingrediënten beter kennen, waardoor je het nog meer gaat waarderen.

50x vegan zuivel
Marleen Visser
Becht
€18,99
ISBN 978 90 230 16717

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de nieuwste artikelen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie