Home Reviews Boekrecensie: F*ck like a goddess

Boekrecensie: F*ck like a goddess

door Laura Verstraaten

In F*ck like a goddess neemt Alexandra Roxo je mee terug naar wat je geleerd hebt over het vrouw-zijn en seksualiteit binnen jouw cultuur en gezin. Dit trekt ze helemaal uit elkaar en laat je nadenken over jouw eigen opvattingen. Als je dit boek gelezen hebt zijn zelfcompassie en seks absoluut geen taboe meer.

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Laura F*ck like a goddess van Alexandra Roxo. Benieuwd? Lees snel verder!

F*ck like a goddess gaat over meer dan seks
De titel wekt de indruk dat F*ck like a goddess een boek is over seks en seksualiteit, je word echter eerst flink aan het werk gezet met jezelf, dan pas komt de goddelijke seks die de titel suggereert.

Het boek heeft negen hoofdstukken. In de eerste hoofdstukken zet de schrijfster je aan het denken over waar je nu staat en hoe je hier gekomen bent. Je word gemotiveerd om naar je gevoelens en angsten te kijken middels sprekende voorbeelden en opdrachten. Zo exploreer je steeds een stukje dieper wie je bent maar ook hoe je zo bent geworden.

Hervind jouw seksuele kracht

Vervolgens ga je aan de slag met het hervinden van jezelf en jouw seksuele kracht. Ook hier ga je eerst een stukje terug naar het verleden: welke opvattingen heb je over seks en vrouwelijkheid en hoe kom je daaraan? Welke invloed hebben jouw cultuur en gezin hier op gehad?

Alexandra Roxo helpt je hier afstand van te nemen, zodat je jouw vrouwelijke zelf opnieuw mag ontdekken en hier nieuwe opvattingen over kan creëren. Al met al kom je steeds meer in je kracht te staan. Dit ziet zij als voorwaarde om goede (solo)seks te hebben waar je echt van kunt genieten.

De schrijfster behandelt thema’s zoals het overkomen van schaamte voor je lichaam, het geven en ontvangen van liefde, je mooiste en vreselijkste seksuele ervaringen, het opeisen van je vagina en het oefenen van soloseks. Thema’s waarbij het schaamrood misschien even op je wangen verschijnt, om je vervolgens af te vragen: waarom eigenlijk? 

Conclusie
Ben je benieuwd hoe je op een andere manier naar seks kunt kijken? Kan jouw (individuele) seksleven een boost gebruiken? Wil je meer in jouw vrouwelijke kracht staan? Dan is dit boek een aanrader. De schrijfster noemt veel voorbeelden uit haar eigen praktijk. Hierdoor doet het boek soms wat autobiografisch aan en spreekt het misschien niet direct tot je eigen verbeelding, maar hier valt prima tussendoor te lezen. Het is een zelfhulpboek gericht op de moderne vrouw die interesse heeft in seks en seksualiteit, maar ook op andere momenten in haar eigen kracht wil staan.

F*ck like a goddess
Alexandra Roxo
Kosmos Uitgevers
€ 20,-
ISBN9789021579191

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de nieuwste artikelen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie