Home Reviews Boekrecensie: Vegetalia

Boekrecensie: Vegetalia

door Lotte

In Vegetalia vind je alle recepten die je nodig hebt om lekker en vegan Italiaans te koken. Lees de review van deze Italiaanse receptenbijbel van Luna Trapani!

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Lotte Vegetalia van Luna Trapani. Benieuwd? Lees snel verder!

Al jaren staat er een dik Italiaans kookboek in mijn kast, maar daar staat niet één volledig plantaardig recept in. Het is best een uitdaging om zulke recepten vol vlees en kaas te veganizen en tegelijkertijd de echte Italiaanse smaken te behouden. Gelukkig hoef ik dat oude kookboek niet meer te gebruiken, want Vegetalia van Luna Trapani is een ware vegan Italiaanse receptenbijbel!

Vegetalia: uitgebreid en veelzijdig

Alle recepten die je nodig hebt om lekker Italiaans te koken, vind je in Vegetalia. Sauzen, soepen, pasta’s, salades, nagerechten – alles staat erin! Eigenlijk ontbreken alleen de pizza’s, maar met een beetje fantasie kun je zelf meestal wel goede vegan toppings bedenken. Doordat de honderd verschillende recepten in het kookboek allemaal het water in je mond doen lopen, kwam ik er ook pas tijdens het schrijven van deze review achter dat een hoofdstuk over pizza’s mist. Aan variatie dus geen gebrek!

Proeven: Traditioneel recept: vegan bolognese

Veel smaak, maar weinig groenten

Authentieke Italiaanse recepten betekenen (helaas) geen hoofdrol voor groenten. Ook bij de plantaardige versies vind je vooral witte granen, kruiden en olijfolie als belangrijkste ingrediënten. Helemaal prima natuurlijk, want vegan hoeft niet altijd supergezond te zijn. Maar voor wie het liefst dagelijks Italiaans eet, is het wel aan te raden om wat extra veggies toe te voegen aan de recepten uit Vegetalia.

Vegetalia review

Recepten en een taalcursus in één

Vegetalia is trouwens een ideaal boek als je een beetje Italiaans wilt leren, want bij ieder recept staat zowel de Nederlandse als Italiaanse naam vermeld. Handig! Dit is ook een goede voorbereiding als je naar Italië op vakantie gaat en wilt weten wat er allemaal op de menukaarten staat. 

Conclusie

Dit prachtige kookboek van Luna Trapani is een ideale basis voor al je vegan Italiaanse maaltijden. Ik haal er enorm veel inspiratie uit en wil stiekem alle 100 recepten een keer proeven. Daarom ben ik ook erg benieuwd naar het restaurant van Luna in Antwerpen, Spritz. De ‘Farfalle con salsa di noci’ (zie foto) viel in ieder geval in de smaak en zal hier vaker op het menu staan. Kortom: haal dit boek zo snel mogelijk in huis als je van goed Italiaans eten houdt!

Vegetalia
Luna Trapani
Terra
€28,98
ISBN 9789089898692

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de nieuwste artikelen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie