Home Reviews Vegan diepvriesmaaltijden beoordeling: gezond en vegan van Plant B

Vegan diepvriesmaaltijden beoordeling: gezond en vegan van Plant B

door Miriam Groot

Het gemak van kant-en-klaar maaltijden vindt ook steeds beter zijn weg naar de veganist, letterlijk en figuurlijk. Niet alleen worden de vegan diepvriesmaaltijden smakelijker en voedzamer, maar ze zijn nu ook overal in Nederland verkrijgbaar via Plant B. Wij probeerden het uit en hier vind je onze review!

Vegan diepvriesmaaltijden

Laten we vooropstellen: niets is lekkerder en geeft meer voldoening dan je eigen maaltijd koken en opeten, maar eerlijk is eerlijk: iedereen komt wel een moment tegen waarop het even lekker zou zijn als je geen boodschappen hoeft te doen en achter het fornuis moet kruipen. Soms heb je die extra uurtjes nét even wat harder nodig. Gelukkig zijn er ook steeds meer veganistische opties en de vegan diepvriesmaaltijden van Plant B zijn een voorbeeld. Wij zetten alle voordelen van deze fijne koks op afstand hier in deze Plant B review voor je op een rij.

1. Écht lekker!

Natuurlijk het allerbelangrijkste: je zult niet veel lekkerdere kant-en-klaar maaltijden tegenkomen dan de gerechten die Plant B voor je maakt. De vooroordelen over de gemakkelijkste weg om aan je eerste levensbehoefte te voldoen zijn bekend: smakeloos, simpel en niet voedzaam. Plant B rekent met deze vooroordelen af en misschien nog wel het meeste met het label ‘inspiratieloos’, dat diepvriesmaaltijden maaltijden vaak met zich meebrengen (al zeggen we het zelf). Zelfs de meest doorgewinterde veganist gaat namelijk bij Plant B ingrediënten en smakencombinaties tegenkomen die hen op nieuwe ideeën gaat brengen.

2. Variatie

Als vega(n) heb je waarschijnlijk zelf al veel meer verschillende producten ontdekt dan een gemiddelde eter. Dat vertaalt zich ook terug in het aanbod van vegan diepvriesmaaltijden. Geen lasagne of pizza voor ons, maar gerechten als chili con amor, pad thai en soba satay. De namen en (recyclebare) verpakkingen zijn spannend, maar wat erin zit, doet de aankleding zeker eer aan!

3. Bijna maatwerk

Zelfs als je het zelf moeilijk vindt om te bedenken wat voor kant-en-klaar maaltijden je zou willen hebben, heeft Plant B een oplossing. Zo hebben ze drie verschillende pakketten samengesteld voor drie verschillende leefstijlen: gezond, jonge ouders en sporters. Bovendien kun jij aangeven wat voor porties je wil (XL of normaal), zodat de maaltijden precies op jou zijn afgestemd.

4. Overal verkrijgbaar

We kennen ze allemaal: die momenten, soms één dag, soms een week en soms zelfs langer, dat je even geen zin hebt om te koken. Zeker als de dagen korter worden en je er al een lange werkdag op hebt zitten, kan het even lekker zijn als er voor je is gekookt. Het voordeel is dat, waar je ook woont, Plant B overal in Nederland levert. Het enige wat jij moet doen, is zorgen dat je het in huis hebt. Omdat de maaltijden gewoon in te vriezen zijn, haal je een back-up in huis waar je nog maanden op kunt terugvallen.

5. Best voordelig (vooral als je alleen bent!)

Bij het eerste punt gaven we aan dat de smaak het allerbelangrijkst is, maar voor bijna iedereen volgt het puntje geld al snel op de tweede plaats. Ook wat dat betreft zit het wel snor, al moet je niet denken dat je voor de prijs van een diepvriespizza een voedzame maaltijd in huis haalt. Maar eerlijk is eerlijk, waar dat verschil hem in zit hebben we hierboven waarschijnlijk al voldoende toegelicht. De vegan diepvriesmaaltijden van Plant B kosten ongeveer 8 euro per stuk (voor normale porties in een pakket). Zoals wij regelmatig horen: in je eentje kun je daar bijna niet knap tegenop koken (al zijn er natuurlijk altijd mogelijkheden) en de tijd die je ermee wint is het vaak dubbel en dwars waard.

Kortingscode voor Plant B

Extra voordeel is er nu ook als je besluit om het eens uit te proberen. Plant B heeft kortingscode van 15 procent geregeld die je kunt gebruiken bij jouw eerste pakket. Gebruik daarbij de code VEGGIEREPORTER15! We zijn hier altijd een beetje voorzichtig met kortingscodes en delen deze alleen wanneer we écht tevreden zijn, dus dan weet je dat ook weer! 🙂

Plant B review

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Deze Plant B review is geschreven in samenwerking met Plant B. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie