Home Blog Boekrecensie: Every Day Vegan

Boekrecensie: Every Day Vegan

door Dillian

Op zoek naar een kookboek vol lekkere, makkelijke en betaalbare vegan recepten met foto’s waar je van gaat watertanden? Dan is Every Day Vegan van Lenna Omrani precies het vegan kookboek dat je zoekt. Want plantaardig eten is voor elke dag, voor elk moment en voor iedereen. Dat bewijst Lenna met dit boek.

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Dillian Every Day Vegan van Lenna Omrani. Benieuwd? Lees snel verder!

Every Day Vegan: plantaardig eten op een leuke manier

Lenna Omrani kun je kennen van haar blog en Instagram-pagina waar ze heerlijke recepten en prachtige foto’s deelt. Het doet anders vermoeden, maar pas twee jaar geleden begon ze met plantaardig eten. Ze experimenteerde met koken en deelde de recepten op haar Instagram en blog en bereikte daar al snel vele volgers mee.

Lenna’s missie is om mensen te inspireren meer plantaardig te gaan eten op een leuke en positieve manier. Ze wil veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk maken en de focus leggen op wat er wél mogelijk is in plaats van wat er niet kan. In haar ogen is namelijk alles te veganizen. Naast online, kan ze nu door middel van haar kookboek ook offline mensen inspireren met de meest lekkere plantaardige recepten.

Ideaal voor de beginner

Het boek begint met algemene informatie die vooral handig is voor wie net begint met plantaardig eten. Veelgestelde vragen over veganisme komen aan bod: of je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt, of vegan eten per definitie gezond is, of het duur is en hoe je kunt omgaan met uit eten gaan of als je op visite gaat. Daarnaast is ook een hoofdstuk besteed aan wat je bij een plantaardig voedingspatroon in je voorraadkast zou moeten hebben en waar je het voor gebruikt. Handig is ook het hoofdstuk over vegan bakken. Wat gebruik je als vervanging voor boter, eieren en room? 

Een review van Every Day Vegan

Na deze inleidende hoofdstukken volgen de recepten. Elk recept is voorzien van een foto. Er staat aangegeven wat je nodig hebt, voor hoeveel personen het is en wat de bereidingstijd is. Ook staat er of een recept glutenvrij of sojavrij is. Er wordt veelal gebruik gemaakt van gezonde en onbewerkte ingrediënten. Alles is goed verkrijgbaar in de gewone supermarkt.

De fotografie van het boek heeft Lenna zelf gedaan. De foto’s zijn in één woord prachtig. Het zijn kunstwerken op zich. Alleen al om de fotografie zou je dit boek willen hebben. Laat je niet misleiden door de foto’s, want je hoeft echt geen kookwonder te zijn of uren in de keuken staan om deze gerechten zelf te kunnen maken. Alles is namelijk eenvoudig te maken en over het algemeen ook snel. Dat bewijst maar weer eens dat plantaardig eten niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn. Iedereen kan het!

Voor elke dag, elke moment en voor iedereen

De recepten zijn opgedeeld in de hoofdstukken ontbijt en lunch, soepen en salades, snacks en tussendoor, hoofdgerechten, desserts, feestelijke recepten en manfood. Het zijn toegankelijke, lekkere en originele recepten die makkelijk te maken zijn en aansluiten bij haar doel: plantaardig eten op een leuke, lekkere en makkelijke manier.

Denk bij het ontbijt en lunch aan double chocolate pancakes, wentelteefjes, snicker doodle granola, kikkererwten scramble, of eggs benedict. Of in het hoofdstuk soepen en salades recepten aan vegan kippensoep, cheesy broccolisoep, lasagnesoep, een caesarsalade of aardappelsalade met mosterdsaus.  Ook aan snacks en tussendoortjes is gedacht. Een zebra cake, chuncky monkey muffins, snackballetjes, of wil je juist iets hartigs als tofunuggets en Zweedse balletjes?

Every Day Vegan Lenna Omrani review

Veel vegan hoofdgerechten

Het hoofdstuk hoofdgerechten is het meest uitgebreid. Hier komt van alles aan bod currys, pizza’s, pasta, quiches. Van filet-no-fish tot een vegan mac & cheese, van paella tot vegan butter chicken.  Zelfs aan een vegan kaasfondue is gedacht. En dan het hoofdstuk desserts om je vingers bij af likken: vegan oreo cheesecake, crème brulée, cookie dough, brownietaart…

Over het hoofdstuk feestelijke recepten ben ik iets minder enthousiast. Je vind er recepten als tiramisu, apfelstrudel, jackfruit hachee of geroosterde bloemkool met tahin saus. Hoewel de recepten lekker zijn, had ik persoonlijk hier geen apart hoofdstuk van gemaakt. Er staan namelijk maar twee hartige gerechten in en de zoete gerechten zoals wafels, bliss balls en een vanille citroen cake hadden net zo goed bij andere hoofdstukken gepast.

Het laatste hoofdstuk, manfood, is speciaal om mannen die denken dat een stukje vlees niet kan ontbreken, op andere gedachten te brengen. Een Turkse pizza, burger, kapsalon of pulled pork kunnen namelijk ook prima vegan!

Lees ook: Boekrecensie Family. Eat. Plant.

Must have

Of het boek een aanrader is, daar is het antwoord kort op. Dit boek wil je hebben! Of je nu net start met plantaardig eten of al aardig bekend er mee bent, dit boek mag bij niemand ontbreken op de boekenplank. De recepten zijn gevarieerd, origineel en bovenal lekker.  Veel recepten die op het eerste gezicht moeilijk lijken om vegan te maken, weet Lenna vegan te maken. Plantaardig eten is een feest en dat bewijst ze met haar boek.

Every Day Vegan Lenna Omrani review

Every Day Vegan
Lenna Omrani
Kosmos
Prijs: €22,99
ISBN 9789021581309

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Eens in de zoveel tijd breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie