Home Ontbijt Muesli-ontbijttaartjes met vers fruit en kiemen

Muesli-ontbijttaartjes met vers fruit en kiemen

door Miriam Groot

Je ontbijt maak je tot een feest met deze makkelijke, vegan granola cups met vers fruit en kiemen. Het leukste: ze bestaan uit slechts zes ingrediënten!

Granola cups voor ontbijt

Hoe leuk zijn deze feestelijke muesli-ontbijttaartjes of granola cups? Je maakt ze binnen een handomdraai met muesli, banaan en ahornsiroop. Easy peasy! Daarna kun je ze vullen met allerlei lekkere ingrediënten, zoals vegan yoghurt, vers fruit en verrassende kiemengroente.

Wat zijn kiemen?

Als je mijn recepten een beetje kent, zul je zien dat kiemen er vaak in terugkomen. Kiemgroente zijn kleine groente ontstaan uit een zaadje. Een voorbeeld daarvan is alfalfa. Kiemgroenten worden als jonge plantjes geoogst, waardoor ze een enorm hoge concentratie aan vitamines, mineralen, enzymen en proteïnen bevatten. Deze hebben ze natuurlijk nodig om tot een grote plant te groeien, maar voordat dat gebeurt, kunnen ze al gegeten worden. Het zijn dus echt bommetjes vol goede voedingsstoffen!

Ons lichaam neemt de voedingsstoffen die net uit zaden ontkiemd zijn goed op. Hopelijk inspireert dit je om vaker kiemgroenten te eten! In dit recept gebruiken we rode bieten kiemen en broccoli kiemen als topping. Het geeft een bijzondere smaak en ziet er superfeestelijk uit!

Wist je trouwens dat er in één plukje broccoli kiemen net zoveel voedingsstoffen zitten als een hele broccoli?!

Granola cups met kiemen

Nog meer recepten met kiemen? Probeeer deze roze bircher muesli!

Waar kun je broccoli kiemen kopen?

Broccoli kiemen vind je in de verschillende supermarkten en in de bio winkel. Rode bieten kiemen vind je meestal in de biologische natuurwinkel, maar soms ook bij de grotere supermarkten als Albert Heijn en Jumbo. Een enkele keer kun je het zelfs vinden bij de Hoogvliet. Wil je meer weten over kiemen? Check dan vooral even de website van Van der Plas Sprouts, een van de grootste telers van kiemgroenten.

Let op: Zwangeren, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand worden door het Voedingscentrum afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.

Muesli-ontbijttaartjes met vers fruit, rode biet kiemen en broccolikiemen

Miriam Groot
Je ontbijt maak je tot een feest met deze makkelijke, vegan muesli-ontbijttaartjes met vers fruit en kiemen. Het leukste: ze bestaan uit slechts zes ingrediënten!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Vegan
Porties 8 cups

Equipment

  • 8 muffinvormpjes (siliconen)

Ingrediënten
  

  • 1 rijpe banaan
  • 150 g muesli
  • 3 el ahornsiroop
  • Snufje zout

Voor de toppings

  • 8 el plantaardige yoghurt
  • 8 kleine plukjes rode bieten kiemen en/of broccolikiemen
  • Vers fruit naar keuze

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan in een grote kom en meng deze met de muesli, ahornsiroop en een snufje zout.
  • Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Druk goed aan en maak een holling in het midden, zodat er een bakje ontstaat. Bak in circa 15 minuten gaar.
  • Laat de ontbijttaartjes of granola cups goed afkoelen voor je ze vult met plantaardige yoghurt, vers fruit naar keuze en een plukje kiemen per taartje.
Trefwoord fruit, ontbijt, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Eens in de zoveel tijd breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit recept voor vegan granola cups is gemaakt in samenwerking met Van der Plas Sprouts. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie