Home Reviews Boekrecensie: Vegan op de plank

Boekrecensie: Vegan op de plank

door Rachel Meertens

Zoals de titel al verraadt, worden in het kookboek Vegan op de plank verschillende veganistische gerechten voor op een plank gepresenteerd. Een boek vol met prachtige, kleurrijke foto’s en heerlijke recepten.

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Rachel Vegan op de plank van Kate Kasbee. Benieuwd? Lees snel verder!

Vegan op de plank is kleurrijk

Als je het boek openslaat, springen de kleurrijke foto’s meteen in het oog. Er is voor iedere gang wel een plank te vinden. Op die manier ziet zelfs je havermout-ontbijtje eruit als een feestmaal. De ‘moeilijkere’ recepten (een bierkaasdip, worteldogs) worden verderop in het boek uitgelegd.

Vegan op de plank voor ieder moment

De planken worden op thema gesorteerd, waarbij ontbijtplanken, borrelplanken, maaltijdplanken, feestelijke seizoensplanken en fruit- en dessertplanken onderscheiden worden. Wie dacht dat je alleen ’s avonds bij de borrel van een borrelplank kunt genieten, heeft het dus mis.

Afwisselend en vernieuwend

De planken in Vegan op de plank zien er niet alleen mooi uit, maar de gerechten zijn ook afwisselend en vernieuwend. Zo kun je kiezen voor een gezonde borrelplank die voornamelijk uit groente bestaat, maar ook voor een plank met (vegan) warme chocolademelk met marshmallows. Kort gezegd: voor ieder wat wils!

Helemaal aan het begin van het boek wordt er aandacht besteed aan de vormgeving van de planken, wat je nodig hebt om een plank mooi op te maken en hoe je dit het beste kunt aanpakken. De charme van het boek is dan ook het eten van planken. Het ziet er kleurrijk, veelzijdig en bovenal uitnodigend uit.

Mooi voornemen, maar niet realistisch

Hoewel ik het een mooi voornemen vind om mijn maaltijden er feestelijker uit te laten zien, heb ik in de praktijk niet altijd de energie om er zo veel moeite in te steken. Zelf zal ik dus niet snel alles uit de kast trekken en speciaal planken, bakken en kommetjes inslaan om iedere maaltijd op deze manier vorm te geven, maar voor een borrelavond met vrienden is het zeer geschikt. Een leuk boek om zo nu en dan uit de kast te trekken om uitnodigende maaltijden te kunnen serveren, maar wat mij betreft hoeft dit per se van een plank gegeten te worden. Al met al een mooi vormgegeven kookboek, hoewel ik hem zelf niet vaak zal gebruiken. 

Vegan op de plank
Kate Kasbee
TERRA
Prijs: €22,99
ISBN 9789089898777

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Eens in de zoveel tijd breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie