Home Reviews Review: Tonic met een Zweedse twist van Swedish Tonic

Review: Tonic met een Zweedse twist van Swedish Tonic

door Willemijn van Elderen

Tonic, je kent het vast als een frisdrank. Het merk ‘Swedish Tonic’ heeft er een eigen draai aan gegeven met een tonic siroop. In deze review lees je meer!

Deze tonic siroop is afkomstig van het schors van de ‘Cinchona’ boom. Het is een goedje dat volgens legende zijn roots heeft in de 17e eeuw. Het zou de Spaanse Ana de Osorio gravin van Chinchón hebben genezen van een zware koorts van malaria. Inmiddels zijn er talloze varianten tonic op de markt over de hele wereld.

Over Swedish Tonic

Het begin van het bedrijf Swedish Tonic is vrij simpel. De oprichters konden zelf geen échte lekkere tonic vinden, dus zijn ze het zelf gaan ontwikkelen. Na heel wat ups en downs binnen het bedrijf is het ze uiteindelijk gelukt om heel wat verschillende varianten op de markt te zetten. Van tonic water tot cocktails en limonade tot tonic-siropen in uiteenlopende smaken. 

Swedish Tonic review

Het geheim achter de tonic

De tonic is anders dan alle andere tonic die je tegenkomt. Deze ‘Swedish Tonic’ die de drie heren hebben ontwikkeld, is gemaakt met Cinchona boomschors, gekookt met hand-geperste citrusvruchten, agave voor het zoete element en jenever(bessen) voor een extra bite, aldus de fabrikanten. Honderd procent vegan dus!

De tonic wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd en met de hand bereid, wat het natuurlijk net even wat specialer maakt. Naast de doorbraak met de drankjes zelf heeft Swedish Tonic met haar verpakking de Swedish Design Awards (2019) gewonnen. Daarbij is er goud ontvangen in Pentawards (2020), een van de meest prestigieuze wedstrijden binnen het package-design circuit. 

Het aanbod van Swedish Tonic

Naast de tonic siroop, -water en limonade die er al in verschillende smaken zijn, heeft ‘Swedish Tonic’ ook wat andere producten op de markt gezet. Zo zijn er fantastische giftboxen die je in staat stellen om de beste vegan cocktails in elkaar te flansen! In de giftbox op de foto zie je naast de siroop ook metalen rietjes (inclusief ragertje om ze schoon te maken), een jigger (maatbekertje) en een schenktuit. Ontzettend leuk startpakket om cocktails te maken.

Ook is er een klein receptenboekje bijgeleverd. De enige aanmerking die ik heb is het feit dat er geen alcoholvrije opties gegeven worden. De algemene vormgeving van de producten is erg chique en van goede kwaliteit. De tonic siroop geeft echt een hele andere smaak aan je drankje. Het voordeel is dat je hiermee kunt spelen, probeer er eens iets minder of meer in te doen en het kan de smaak van je cocktail helemaal veranderen!

Bekijk ook: 4 x frisse cocktails zonder alcohol

Conclusie

Ik heb nooit eerder cocktails gemaakt. Het is daarom erg leuk om een set als deze uit te kunnen proberen. Ik begrijp ook waarom ze prijzen hebben gewonnen met hun design en vormgeving, want het product heeft echt een gave uitstraling. Op de website van ‘Swedish Tonic’ is een enorm aanbod te vinden met allerlei smaken of leuke merchandise en giftboxen. Naast het feit dat het leuk is om zelf te gebruiken, is het ook fantastisch om cadeau te doen! Ik was nog vrij onbekend met tonic en al helemaal met ‘Swedish Tonic’ maar ik moet toegeven, ik ben aangenaam verrast! 

Swedish Tonic syrup kost zo’n € 19,- voor 200 ml en € 39,- voor 500 ml. Bekijk hier de verkooppunten.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Eens in de zoveel tijd breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie