Home Reviews Boekrecensie: Vanavond vegan van Oh She Glows

Boekrecensie: Vanavond vegan van Oh She Glows

door Willemijn van Elderen

Zoet of hartig, glutenvrij en vegan, Angela Liddon weet er raad mee in het boek vanavond vegan. Het boek bevat alleen maar veganistische recepten waarvan er 75 glutenvrij zijn! Naast het feit dat het boordevol makkelijke recepten staat, zijn er ook genoeg tips&tricks om je verder te helpen in de keuken. In deze recensie lees je mijn bevindingen van het boek!

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Willemijn Vanavond vegan van Oh She Glows. Benieuwd? Lees snel verder!

Vormgeving van vanavond vegan

Vanavond vegan is een boek met veel lichte kleuren, een beetje het tegenovergestelde van wat de kaft je laat denken. De foto’s die bij ieder recept staan, zorgen ervoor dat het water je al in de mond loopt voordat je ook nog maar bent begonnen met koken. Bovenaan ieder recept staat een aantal begrippen vermeld, zoals vegan-glutenvrij-notevrije optie-sojavrij-granenvrij-kindvriendelijke optie.

Recept: Glutenvrije vegan worteltaart

Hierdoor kun je in één oogopslag zien of het recept iets voor jou is! Daarnaast wordt er vermeld voor hoeveel personen het recept geschikt is. Bij een recept kan bijvoorbeeld staan: ‘voor 6 personen als bijgerecht’. Handig om te zien of je bijvoorbeeld de hoeveelheden zou moeten verdubbelen. Wanneer nodig, wordt netjes onderaan de pagina aangegeven ‘recept gaat verder op de volgende bladzijde’. Én er worden verwijzingen gegeven naar andere recepten in het boek die je er bij zou kunnen gebruiken.

Inhoud van het kookboek

Ik vind het een erg veelzijdig kookboek. Er staan zoete dingen in, hartige gerechten, ook bijgerechten of simpele hoofgerechten. Alle begrippen die bij de recepten vermeld staan, maken het boek toegankelijk voor meerdere dieetwensen of allergieën. Ook voor iemand met een gezin is het makkelijk om te zien of iets kindvriendelijk bereid kan worden. De stappen staan uitgebreid, maar niet te ingewikkeld beschreven. Het is duidelijk wanneer je wat moet doen. Voorin het boek staan maaltijdplannen beschreven, dit is eigenlijk het klaarmaken van je maaltijd voor de volgende dag bijvoorbeeld. Daarnaast leer je de schrijfster van het kookboek kennen; voorin staat namelijk een leuk verhaal over haar en haar gezin. Hierdoor is het niet ‘gewoon een functioneel kookboek’, maar echt een leuk en gezellig kookboek!

Conclusie

Ik vind het een overzichtelijk, leuk en mooi vormgegeven boek. Boordevol duidelijke stappen en trucjes om het koken je makkelijker te maken. Ik vind het echt heel slim dat er termen als ‘glutenvrij’ en ‘notenvrije-optie’ bovenaan het recept benoemd staan. Vanavond vegan is een kookboek waar je trek van krijgt als je er doorheen bladert. Ik vind het een aanrader, zeker omdat de tijdsaanduiding klopt en het daardoor veel makkelijker in te schatten maakt. Ook geschikt voor iedereen met een druk leven dus!

Lees ook: Boekrecensie: Gewoon Vegan 2

Vanavond vegan
Angela Liddon
Spectrum
Prijs: €26,99
ISBN 9789000376292

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie