Home Beauty en verzorging Product review: MÁDARA Cosmetics vegan lipstick

Product review: MÁDARA Cosmetics vegan lipstick

door Willemijn van Elderen

Gelukkig doen steeds meer bekende bedrijven mee met de vegan revolutie op het gebied van make-up. Denk aan de producten van Catrice, Hema, Essence en nog zo veel meer. Maar nog lang niet alles is vegan; zeker producten als vegan lipstick met een rode tint zijn schaars, omdat de niet-vegan variant karmijnzuur* bevatten. Het bedrijf MÁDARA heeft hier iets op bedacht.

MÁDARA maakt vegan lipstick!

Het begon allemaal in 2006, toen vier Letse powervrouwen besloten dat het tijd was dat we meer met de natuur om ons heen gingen doen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een team van meer dan 150 professionals uit allerlei vakgebieden. De natuur staat centraal binnen het bedrijf; niet alleen de natuur die Moeder Aarde ons schenkt, maar ook de natuur in onszelf. Belangrijk is de verzorging van de huid die ons tegen allerlei invloeden van buitenaf beschermt. Hier speelt MÁDARA op in. 

“De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben,” zegt het bedrijf. Hierom maken zij gebruik van bijvoorbeeld paddenstoelen, aromatische kruiden, berkenwater en nog zo veel meer. Stuk voor stuk grondstoffen die allemaal hun eigen positieve werking hebben. Door middel van de nieuwste technologie worden de grondstoffen omgezet in bruikbare biologische, actieve stoffen. “De beste huidverzorging gaat dieper dan de huid. Ze zorgt er niet alleen voor dat we er beter uitzien, maar ook dat we ons beter voelen en beter in het leven staan,” aldus MÁDARA

Lees ook: Zero waste gezichtsverzorging: dit zijn de essentials

vegan make-up van MÁDARA
De lipsticks en lipgloss van MÁDARA. Beeld: Willemijn van Elderen

Over de producten

Zoals op de foto te zien is, heb ik drie verschillende producten mogen testen. Twee vegan lipsticks in verschillende roodtinten. Kleur 37 met de naam ‘Sassy’ en kleur 38 met de naam ‘Vintage Red’ (beide €25,-). Daarnaast heb ik een vegan lipgloss toegestuurd gekregen; nummer 75 ‘Vegan Red’ (€19,-).

Luxe verpakking

In een luxe doosje met donkerrode snippers werd het pakketje bezorgd. Het heeft hierdoor echt de uitstraling dat je een luxeproduct binnen hebt gekregen. De doosjes hebben een rustige uitstraling waardoor de aandacht écht gaat naar de tekst die erop staat. Wanneer we kijken naar de producten in de doosjes, zien we dat het één geheel vormt. De lipsticks en lipgloss zijn namelijk evenals de verpakking, zilver van kleur. Het zijn relatief zware lipsticks, je hebt hiermee echt het gevoel dat het niet zomaar een lipstickje is. 

Over de vegan lipstick van MÁDARA

Wanneer je naar de foto’s kijkt, lijken de kleuren nagenoeg hetzelfde. Dit is echter totaal niet het geval wanneer je de lipsticks aanbrengt. De textuur van de lipsticks zijn erg stevig, je moet een aantal keer over de lippen strijken om een zo egaal en verzadigd mogelijk kleureffect te krijgen. Eenmaal aangebracht merk je dat de lipsticks goed pigment hebben en erg licht dragen.

Wanneer je niet onbekend bent met het dragen van lipsticks, weet je ook dat sommige een vreemd smaakje kunnen hebben, ik verzeker je, dat is bij deze lipsticks niet het geval! De lippenstift smaakt erg natuurlijk, lekker zelfs! De kleuren lopen niet uit, dit zorgt ervoor dat je ook zonder lippotlood de deur uit kunt. De kleur is in mijn optiek alleen niet écht ‘rood’. Ik zou het persoonlijk onder de ‘nude’ shades classificeren. Stoplichtrood is het dus niet.

Lees ook: Review: INIKA make-up van Biocare

Over de vegan lipgloss van MÁDARA

Ook hier een stevige verpakking met een dop die goed dicht klikt. Ik ben zelf iemand die minder fan is van lipgloss, omdat ik meestal vind dat het nogal plakt. Ik was hier ook een beetje bang voor toen ik het aanbracht, maar eigenlijk viel dat hartstikke mee! Dit zou een nieuwe favoriet kunnen worden, er is alleen één grote ‘maar’. In tegenstelling tot de lippenstift, vind ik deze lipgloss écht niet lekker smaken. Ik weet natuurlijk niet of dit kleurafhankelijk is, maar het smaakt voor mijn gevoel erg naar plastic. Jammer, want de kleur is fantastisch. 

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de producten die ik heb getest, de vormgeving van de verpakking, de textuur en kleuren van de producten zijn stuk voor stuk top. De producten zijn erg zacht en daarmee goed verzorgend. De kleuren zijn erg mooi, maar zou ik persoonlijk niet onder ‘rood’ scharen. Wat betreft prijs-kwaliteit is dit bij de lipsticks wel in orde. De lipgloss vind ik minder gezien de smaak, dit is voor mij persoonlijk een reden om deze niet te dragen. Maar: ik ben al met al blij dat ik MÁDARA heb leren kennen en ik ben erg benieuwd naar de rest van hun producten!

*Karmijnzuur is een rode kleurstof afkomstig van de Cochenilleluis.

MÁDARA is o.a. verkrijgbaar bij Madaracosmetics.nl, Douglas, Vitaminstore, Bol.com en Degroenedrogist.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie