Home Beauty en verzorging Nieuw en getest: shower bars van Weleda

Nieuw en getest: shower bars van Weleda

door Willemijn van Elderen

Steeds meer grote bedrijven stappen over op duurzame verzorging. Bij drogisterijen zijn inmiddels al talloze bars of solide verzorgingsproducten te koop. Van bodybars tot shampoobars en van conditioner tot make-up remover. Ook Weleda gaat mee in dit duurzame alternatief en bracht plasticvrije shower bars uit. Wij mochten ze testen.

Shower bars van Weleda: de verpakking

Het oog wil natuurlijk ook wat, daarom valt niet te ontkennen dat de doosjes van de Weleda shower bars er écht fantastisch leuk uitzien. De kleuren passen perfect bij elkaar en de doosjes hebben een fleurige uitstraling — iets wat we ook best van Weleda mogen verwachten. Op het doosje staat ook keurig aangegeven dat één bar maar liefst twee flessen bespaart. Er zit namelijk geen plastic in!

Lees ook: Duurzame tip: plasticvrije shampoo

De geuren van de verschillende Weleda shower bars

Weleda heeft vier varianten op de markt gezet: een harmoniserende geur met ylang ylang en iris, een ontspannende geur met lavendel en vetiver (grassoort), een activerende/verfrissende geur met gember en petitgrain en tot slot een variant met een verfrissende en verkwikkende geur, namelijk met geranium en Litsea cubeba.

Substiel versus sterk

Laten we beginnen met de ietwat rustgevendere geuren. Deze geuren zijn subtiel en zacht en geven prettige geur af. Ik moet er wel bij zeggen dat deze geuren iets minder sterk ruiken in de douche en ook op de huid na het douchen blijven de geuren niet lang hangen. Wanneer we dan kijken naar de wat meer activerende geuren, treffen we een ander uiterste. Deze geuren vind ik persoonlijk erg overheersend. Ik bewaar mijn shampoo en bodybars in een kastje in de badkamer en heb de activerende geuren uit dit kastje moeten halen omdat iedere keer als dat deurtje openging er een hele sterke lucht uitkwam. Dit is zeker in de avond niet prettig en het zijn geuren die erg lang blijven hangen. In de douche ruikt deze ook erg sterk, maar lijkt na het douchen weer snel lijkt te verdwijnen. Dit is natuurlijk persoonlijk, dus ik zou aanraden hier vooral zelf mee te experimenteren.

Lees ook: Zero waste gezichtsverzorging: dit zijn de essentials

Gevoel op de huid

De bars zijn in een prima formaat en hebben precies een vorm die lekker in de hand ligt. De tijd dat je stukje zeep uit je hand valt en op de grond deuken oploopt lijkt dus voorbij, super! De bars gaan zeker wel een maand mee, ik heb ze dan ook écht iedere dag gebruikt en ik ben niet zuinig als het op zeep aankomt. De shower bars geven een zacht gevoel op de huid en je merkt dat ze gelijk verzorgend zijn. Er zijn nog steeds merken waarbij de huid nog wel eens snel droog wil worden, dit is bij Weleda gelukkig niet het geval!

Conclusie

De bars van Weleda vallen zeker niet tegen. Ik vind het gevoel op de huid erg prettig en ze liggen goed in de hand. Wat betreft de geuren zouden wat mij betreft de activerende iets minder sterk mogen. De ontspannende geuren mogen van mij juist een vleugje meer. De verpakkingen zijn erg leuk om naar te kijken en zijn ook echt blikvangers. Ik weet niet of ik ze zo zou kopen, ik vind prijs-kwaliteit verhouding vaak ook erg belangrijk, er zijn dan toch nog andere merken die nèt iets goedkoper zijn. Al met al ben ik erg dankbaar dat ik de bars heb mogen testen en ik kijk uit naar verdere ontwikkelingen binnen Weleda. Ik duim voor een shampoo bar of conditioner!

De bars kosten €7,49 per stuk en je vindt ze bij de drogisterij om de hoek.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie