Home Diner Vegan bietentartaar

Vegan bietentartaar

door Miriam Groot

Een van de simpelste voorgerechten die eruit ziet alsof je uren hebt moeten zwoegen in de keuken. Deze vegan bietentartaar maak je binnen een handomdraai en doet het fantastisch als vegan voorgerecht.

Vegan bietentartaar met Greenpeez

Ooit van Greenpeez gehoord? Misschien niet, maar misschien ken je ze wel van hun luxe uiterlijk. Greenpeez zijn kiemen, decoratieve groene kiemen. Ze zijn vooral lekker knapperig en hebben de frisse smaak van verse peultjes. Ze zijn goed te gebruiken als garnering in salades of in warme gerechten. Daarin kun je ze bijvoorbeeld even kort roerbakken. In dit gerecht voegen de Greenpeez kiemen als topping van de vegan bietentartaar echt wat toe, zowel aan de smaak, structuur als het uiterlijk. Dus als je ze kunt vinden, in ieder geval bij de Hanos: ga ervoor!

Wil je meer weten over kiemen? Check dan vooral even de website van Van der Plas Sprouts, een van de grootste telers van kiemgroenten.

Let op: Zwangeren, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand worden door het Voedingscentrum afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.

Een vegan voorgerecht

Dit gerecht leent zich uitstekend als voorgerecht bij een luxe, vegan diner. Of niet luxe, dat mag je natuurlijk zelf weten. Het is vrij simpel te maken, je dient alleen de bietjes vooral goed in kleine blokjes te snijden. Ik gebruik hier een simpel snijapparaatje voor, dat kan ik aanraden! Hiermee kun je al je groente en fruit in perfecte blokjes snijden. Zo gepiept!

Ik hoop dat je er heel erg van gaat genieten. Heel veel plezier met het maken en eet smakelijk!

Vegan bietentartaar met kiemen

Meer inspiratie voor luxe gerechten? Probeer dan deze…

Vegan bietentartaar

Vegan bietentartaar

Miriam Groot
Een van de simpelste voorgerechten die eruit ziet alsof je uren hebt moeten zwoegen in de keuken. Deze vegan bietentartaar maak je binnen een handomdraai en doet het fantastisch als vegan voorgerecht.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Vegan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 500 g gekookte bieten
 • 1 kleine rode ui
 • 3 el kappertjes
 • 2 el balsamicoazijn
 • 2 tl citroensap
 • 15 g Greenpeez
 • Versgemalen peper
 • Toastjes 3-5 p.p.

Optioneel

 • plantaardige mayonaise

Instructies
 

 • Snijd de bietjes in kleine blokjes van een halve centimeter. Doe hetzelfde met de rode ui en hak de kappertjes fijn. Meng met de balsamicoazijn en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet een kwartier apart.
 • Giet het vocht van de bietentartaar om te veel vocht op je bord te voorkomen.
 • Om de bietentartaar op te maken, kun je een serveerring op een bord leggen en deze vullen met het bietenmengsel. Haal de ring eraf en de bietentartaar zou in een mooie ronde vorm op het bord moeten liggen.
 • Leg er wat Greenpeez kiemen op om af te maken een serveer het gerecht eventueel wat kleine toefjes mayonaise en versgemalen peper. Geef de toastjes erbij.
Trefwoord kiemen, luxe
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Van der Plas Sprouts. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie